Butković: HDZ će biti jedinstven kod glasovanja za Istanbulsku konvenciju

Ratifikaciju Istanbulske konvencije u srijedu je komentirao i ministar prometa Oleg Butković.
“Svatko ima pravo na svoje mišljenje, o tome se vode pregovori i rasprave. Kad dođe do glasovanja, HDZ će biti jedinstven. Pustimo da proces ide dalje. Mnoge stvari ni ja nisam znao, kao i većina ljudi koja o tome raspravlja. Kad sam pročitao Istanbulsku konvenciju uvjerio sam se da stvari nisu takve kakve su u medijima. Kad će se glasati u Vladi, ja ću biti za”, rekao je Butković ispred Banskih dvora.

Ministar je komentirao i poplave u Hrvatskoj Kostajnici te kazao kako će država pomoći unesrećenim ljudima.

“Ja znam kako smo to nedavno činili u Ninu. Treba vidjeti štete, na teren će izaći sva ministarstva… nakon toga naravno postoji proračun i to moramo napraviti – pomoći, kao što smo i drugdje. Treba razumjeti ljude, naravno da nitko ne bi bio zadovoljan da mu se sruši kuća, ali stvari treba propustiti proceduri. Bitno je da postoji interes Vlade. Pomoći će se kao što se i drugdje pomoglo. Koliko znam, stvari su u proceduri”, kazao je Butković.

Na novinarsko pitanje o najavljenim prosvjedima protiv Istanbulske konvencije, Butković je kratko dobacio: “Nemojte me više s tom Istanbulskom kovnencijom. Nije mi to mučna tema, ali ja se time ne bavim. Nije to moj resor”, prenosi N1.

Facebook Komentari