Turudić je jako ljut: Ponašanje USKOK-a je protivno Ustavu i Zakonu, ne poštuju hrvatski sud

USKOK je u utorak ipak došao na sud na novo pripremno ročište u slučaju bivše sisačke županice Marine Lovrić Merzel, već treće u samo šest dana, no nakon najnovije odluke suca Ivana Turudića sudnicu je opet napustio.

Predstavnici USKOK-a ponovno su tražili izuzeće suca Ivana Turudića, a on je njihov zahtjev opet odbacio navodeći da se radi o ponovljenom zahtjevu o kojem je već jednom odlučivao Vrhovni sud.

Predstavnici USKOK-a stoga su kao i jučer napustili sudnicu upozorivši u izjavi novinarima da je sudac Turudić donio već treću odluku u 24 sata koja je nezakonita te će USKOK predložiti glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu da podnese zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu.

“Smatram da ne postoje razlozi za izuzećem jer je o tom zahtjevu već odlučeno na Vrhovnom sudu. Ponašanje USKOK-a je protivno Ustavu i Zakonu, oni nemaju ovlasti napustiti sudnicu bez odobrenja predsjednika vijeća. Nisu dobili odobrenje i time su pokazali da ne poštuju hrvatski sud. Kad bi to napravio okrivljenik u predmetu, bio bi kažnjen”, komentirao je događaje Turudić.

Turudić je još jedno ponovio kako su sve odluke koje je donio zakonite.

Podsjetimo, s obzirom na to da je sudac Ivan Turudić jučer odbio poštovati odluku Vrhovnog suda po kojoj je trebao prihvatiti nagodbu DORH-a s poduzetnikom Željkom Žužićem, koji je priznao da je bivšoj županici dao 100.000 eura mita kako bi mu omogućila da preuzme Ceste Sisak, predstavnici USKOK-a razmatrali su mogućnost da se danas ne pojave na ročištu.

Naime, USKOK je jučer zatražio izuzeće Turudića, o čemu je odlučio on sam i odbio prihvatiti njihov zahtjev, a potom su predstavnici USKOK-a napustili sud upozorivši da je ovo prvi put da se tako nešto dogodilo i da je nemoguće da sudac sam odlučuje o svom izuzeću.

Međutim, Turudić je ranije ustvrdio da ne može potvrditi nagodbu Žužića s USKOK-om jer je “povrijeđen zakon” dok oni ističu da ne mogu prihvatiti da sudac odlučuje sam o svom izuzeću pa su bili napustili ročište, kazavši novinarima da će vidjeti hoće li se pojaviti na današnjem, no na kraju su ipak došli, prenosi N1.

Opet drama oko Marine Lovrić Merzel, predstavnici Uskoka ponovno su napustili sudnicu

Facebook Komentari