Novi krak istrage u Piškornici: Bivši direktor Jozinović krivotvorio diplomu fakulteta

Ako ste pomislili da vas u priči oko direktora smetlišta kod Koprivnice koji je sam sebi isplatio milijun kuna bonusa i 200.000 kuna honorara više ništa ne može iznenaditi – jako ste se prevarili.

Kako Podravski list ekskluzivno doznaje, istražitelji su ovih dana otkrili još jednu šokantnu činjenicu o bivšem šefu Piškornice Mladenu Jozinoviću (38). Čovjek je, po svemu sudeći, krivotvorio diplomu Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu! Ili, da apsurd do kraja plastično dočaramo – Jozinović uopće nema završen fakultet, a govorio je da ima.

Izvori podravskog lista bliski županijskim vlastima, suvlasnicima regionalnog odlagališta Piškornica, otkrivaju kako bi Jozinovića, među ostalim, policija mogla teretiti za krivotvorenje diplome te nezakonitu financijsku korist koju je time namaknuo. To se, prije svega, odnosi na iznadprosječne dohotke koje si je godinama isplaćivao kao direktor Piškornice s visokom stručnom spremom.

Jozinović se tijekom ispitivanja u policiji navodno vadio da je riječ o prometnom fakultetu u Beogradu, a ne Zagrebu. No, odao ga je i životopis koji je 2012. godine, prije nego što će biti izabran za direktora, poslao županijskim skupštinama u Krapini, Varaždinu, Koprivnici i Čakovcu, koji su suvlasnici Piškornice. Na tom doslovce živopisnom komadu papira u rubrici ‘obrazovanje’ stoji ovo: “Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci; Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, diplomirani inženjer; Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu – u tijeku magisterij”, piše Podravski list.

Smijenjeni direktor Piškornice još nije vratio milijun kuna

Živi zid zahtijeva ostavku župana Darka Korena zbog skandala s Piškornicom

Facebook Komentari