Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovoga tjedna

Vjetrovito, toplo i promjenjivo vrijeme – kakvo je u većini krajeva bilo u nedjelju – će i dalje prevladavati u većem dijelu zemlje. Češća i obilnija kiša padat će samo na riječkom području i u gorskim krajevima, a u ostatku zemlje bit će pravo promjenjivo proljeće. U drugom dijelu dana u Slavoniji, Baranji i na južnom Jadranu mogući su i grmljavinski pljuskovi, a stabilnije vrijeme očekuje se sredinom tjedna.

Ujutro će najoblačnije i najkišovitije biti na riječkom području te u Lici i Gorskom kotaru. U ostalim područjima malo kiše će pasti rano ujutro, a ostatak će dana uglavnom biti sunčano. Nastavit će puhati umjeren do jak jugozapadnjak i jugo zbog čega će i dalje ostati toplo – već će ujutro temperatura iznositi oko 10 stupnjeva na kopnu i do 14 stupnjeva na Jadranu.

Hrvatsku okovali “debeli” minusi, snijeg pao i na Visu, promet otežavaju nesreće: “Situacija u Gorskom kotaru nije dobra”
U središnjoj Hrvatskoj padat će povremeni, lokalni pljuskovi. Bit će i duljih sunčanih razdoblja, a puhat će – kao i prethodnih dana – umjeren do jak jugozapadnjak. Najviša temperatura iznosit će između 15 i 18 stupnjeva.

U istočnim krajevima, pogotovo na krajnjem istoku, u drugom dijelu dana moguća je i grmljavina. Promjenjivo proljetno vrijeme pratit će i dalje umjeren do jak jugozapadni vjetar, a temperatura će se popeti i do 20 stupnjeva.

Najviše oblaka i kiše bit će na riječkom području te u Gorskom kotaru, ali povremenih pljuskova bit će i u Lici te na cijelom sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno jugo, a uz obalu i u gorju umjeren do jak jugozapadnjak.

Vrijeme na južnom dijelu Jadrana također će biti promjenjivo s lokalnim pljuskovima i mogućom grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo, a uz obalu jugozapadnjak. Temperatura, koja će iznositi do 18 stupnjeva, se neće previše mijenjati.

Povremene kiše, koje neće biti ni jake ni obilne, na kopnu će padati u utorak i srijedu, nakon čega slijedi malo stabilniji period. Na Jadranu će također u utorak i srijedu još padati povremeni pljuskovi, uz umjereno jugo koje će u četvrtak pojačati na jako. Temperatura se neće mnogo mijenjati, piše dnevnik.hr.

Share This Article