Buran početak saborske sjednice, svađa Radina i Marasa

Neobična situacija u Hrvatskom saboru. Zasjedanje je, ništa neobično, počelo zahtjevima za stankom, ali su zastupnici govorili odmah. Međutim predsjedavajući Furio Radin proglasio je stanku nakon izlaganja SDP-ovca Gordana Marasa.

Prvi je govorio nezavisni zastupnik Željko Glasnović o Istanbulskoj konvenciji te ustvrdio da se njome uvodi rodna ideoogija i udbaško-komunistički kalifat. Odgovorili su mu SDP-ovi Bojan Glavašević i Gordan Maras. Reagirao je SDP tražeći za Glasnovića opomenu upozorivši na uvredljive neistine. Već tu je došlo do svađe predsjedavajućeg Furija Radina i SDP-ovih zastupnika zbog Poslovnika.

Potom je pred zastupnike izašao SDP-ov Gordan Maras koji je stanku zatražio kako bi progovorio o trenutnoj političkoj situaciji. Svoje izlaganje počeo je o Istanbulskoj knvenciji zbog čega je zaradio prvu opomenu. Nastavio je osvrtom na temu najavljene mirovinske reforme s porukom: “Sa radnog mjesta – direktno na groblje, poruka je Vlade Andreja Plenkovića”. Podsjetio je i kako kasni reforma javne uprave, osvnrnuo se i na probleme u zdravstvu. Furio Radin izrekao mu je drugu opomenu jer je smatrao da Maras polemizira s njim. Budući da Maras nije htio otići na svoje mjesto, Radin je odredio 10-minutnu stanku.

Mostov Tomislav Panenić stanku je zatražio kako bi govorio o gospodarskoj situaciji, ali je na red došao tek nakon stanke. Žučnu polemiku nastavili su Radin i Maras nakon stanke, a nakon toga riječ je zatražio i SDSS-ov Milorad Pupovac. I on je tražio stanku. A zbog razine komunikacije u Saboru stanku je zatražio i SDP-om Bojan Glavašević.

Mostov Tomislav Panenić izlaganje je počeo podacima o broju iseljenih, o padu industrijske proizvodnje. “Ima i dobrih podataka. Jutros je objavljeno da će premijer Andrej Plenković možda biti ‘spitcenkandidat’ za šefa Europske komisije. Nešto će to promijeniti. Ovako je on nesretan sa svojom ekipom u Vladi – pa ih tjera da više rade”, kazao je Panenić. Dodao je kako EU onda neće imati ovakve negativne pokazatelje. “Podaci DZS-a i podaci o broju autobusa koji odlaze – puno toga pokazuju. Ovo je tema, sve ostalo je sporno”, zaključio je Panenić, javlja HRT.

Facebook Komentari