Beljak: Kad Plenković ode Saucha je najbolji za premijera, a HDZ-ovci misle da će ukinuti muške i ženske wc-e

Izvor: N1

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je tijekom gostovanja u emisiji N1 studio uživo, između ostalog, komentirao špekulacije da će se premijer Andrej Plenković kandidirati za predsjednika Europske komisije.

O stavu HSS-o mogućoj kandidaturu Andreja Plenkovića za spitzenkandidata ili predsjednika Europske komisije

“Mi ćemo ga podržati i ono što su rekle kolege iz Mosta, ja neću biti sarkastičan ili ciničan, mislim da bi to bilo jako dobro da Hrvatsku, više se slažem s kolegom Klisović. Bilo koji hrvatski političar koji dobije priliku biti spitzenkandidat za bilo koju funkciju kojom se može pomoći Hrvatskoj… To bi sve političke opcije trebale podržati. Ono što je Panenić rekao da bi EU išlo loše… Ne vjerujem jer to je birokratska piramida koja se zove EU, koja ne donosi odluke kakve bi trebala i koja neće dobro završiti niti u jednoj državi EU-a kroz 20, 30 godina. To su moje osobne procjene ali u Hrvatskoj bi sigurno došlo političko proljeće. Sigurno bi se neke stvari pokrenula na izborima, ne vjerujem da bi došlo do preslagivanja ili nove većine da nema Plenkovića na hrvatskoj političkoj sceni. Narod bi izabrao opciju koja bi Hrvatsku povela u 21. stoljeće, jer ovo što Plenković radi nema veze.”

O novom premijerskom kandidatu HDZ-a ukoliko bi Plenković otišao s te pozicije

“Neka predlože Tomislava Sauchu, on bi bio najbolji premijer u ovom trenutku, ako Plenković ode. On se dokazao, čovjek je koji se dokazao u jednoj pa u drugoj političkoj opciji. On ima sve reference da ga HDZ podrži ako Plenković ode.”

O izjavi premijera da on vidi skrivenu namjeru u plasiranju te teze

“To je njegova ambicija od samog početka, nije došao samo zato što je htio biti premijer, to lijepo izgleda u životopisu. Učinio je sve da mu ne padne vlada. Ne pita koliko košta HNS, koji je dobio abnormalno puno, vidimo da je 400 novih veterana zatražilo status invalida… Plenković daje šakom i kapom, nije mu važno tko će to vraćati, važno mu je da vlast opstane. Ovo mu je odskočna daska. Plenković dobro zna što radi, ali samo za sebe, ne za interese Hrvatske.”

O Istanbulskoj konvenciji

“Ne zavidim Plenkoviću koji mora saborskim zastupnicima objašnjvati da se zbog Konvencije neće ukinuti muški i ženski weceji. To vam misle saborski zastupnici HDZ-a. Ja mu ne zavidim na poslu koji je pred njim ali zastupnici većine će pokazati dozu poslušnosti, to su sve uhljebi, dići će ruku samo da ostanu još jedan mandat u Saboru.”

Plenković cilja Junckerovo mjesto?

Facebook Komentari