Američki veleposlanik u Viktoru Lencu, USNS Trenton na remontu

Ad

Brod američke ratne mornarice US-NS Trenton, koji je na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac kod Rijeke, i njegovu posadu obišao je novi američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst.

Nastavak je to suradnje koja traje od 2011. godine, otkada je obavljeno osam popravaka i nadogradnja američkih vojnih brodova.

Nakon Trentona krajem travnja na popravak stiže još jedno slično plovilo, a u Lencu se nadaju novim poslovima tijekom ove godine na brodovima najmoćnije svjetske ratne mornarice. Iz uprave naglašavaju da je popravak američkih ratnih brodova odlična preporuka za mnoge druge poslove.

”Svake godine je bila nova prilika kao takva, kako su oni povećavali broj brodova u Mediteranu mi smo bili aktivni u toj suradnji na nekim natječajima koji su se na kraju pokazali kao pun pogodak”, kaže Zoran Kostić, voditelj ključnih kupaca brodogradilišta “V. Lenac”.

”Nije presudna samo kvaliteta obavljenog posla, ponašanje i odnos radnika prema poslu je jako važan. Osjećamo da rade kao tim i odlično odrađuju manje popravke i izmjene te ćemo, nastave li ovako, na vrijeme krenuti na nove zadaće”, rekla je kapetanica Susan Orsini, zapovjednica USNS “Trenton”, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari