Beljak se razljutio zbog Mrsićevih izjava: Vatikanske ugovore na referendum, drugovi koji slično razmišljaju u SDP-u – okanite se mene i HSS-a i bavite se svojim problemima

Šef HSS-a Krešo Beljak komentirao je na Twitteru izjave Miranda Mrsića o Vatikanskim ugovorima.

“Vatikanski ugovori su ugovori između 2 države. Smatram da tu treba napraviti određenu transparentnost. Sredstva koja se izdvajaju iz proračuna moraju biti transparentna”, kazao je Mrsić u nedjelju gostujući na HRT-u.

“Ovakvi stavovi pokazatelj su jalovog političkog oportunizma i nedostatka političke hrabrosti jednog “ljevičara”. Vatikanske ugovore, teške milijarde kuna, treba dati poreznim obveznicima na referendum a ne uzimati ih zdravo za gotovo”, napisao je Beljak.

Tijekom emisije dotaknuo se Mrsić i HSS-a za koji nije siguran da je lojalan partner.

” HSS je bio stranka koja je pristupila nama u prošlim izborima. Mislim da s obzirom na promjene u toj stranci nisam siguran bi li bili lojalan partner”, rekao je Mrsić.

Ni ova njegova izjava nije prošla bez reakcije Beljaka koji je jasno poručio kako HSS nije privjesak SDP-a te kako će, ako SDP ne želi s njima, sami krenuti u rušenje Vlade. Dodao je i kako mogu biti samo – partneri.

“Gospodine Mrsić i ostali drugovi koji slično razmišljaju u SDP-u – okanite se mene i HSS-a i bavite se svojim problemima. Nismo htjeli biti privjesak HDZ-u, nećemo ni vama. Samo partneri. Ako vama nije cilj srušiti ovu nesposobnu Vladu, onda ćemo pokušati sami”, napisao je šef HSS-a.

Nedjeljom u dva SDP-ovca: Mirando Mrsić i kako skinuti Bernardića

Share This Article