Jandroković upozorio HDZ-ovce da ne govore protiv vladajuće koalicije, Plenković da su HDZ-ovci pisali Istanbulsku konvenciju koja je ok

HDZ u Velikoj Gorici obilježava 28. godišnjica osnutka stranke u tom gradu.

Mirko Matić iz velikogoričkog HZD-a premijeru Andreju Plenković i ostalim članovima stranke u svom je govoru poručio da je Istanbulska konvencija protuprirodna kao i slični zakoni, a HDZ je demokšćanska stranka.

Okupljenima se obratio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Moramo voditi računa da niti jednom svojom izjavom ne dovodimo vladajuću koaliciju u pitanje. Prvo razum, onda srce”, rekao je Jandroković.

Poslao je poruku i oporbi: “Kao politička alternativa nude se ljudi koji samo znaju tražiti stanke u Saboru i blebetati pet minuta”, javlja N1.

Premijer Andrej Plenković je u svom obraćanju rekao kako je retorika ranijih lidera SDP-a pridonosila podjelama.

“U vrijeme Tuđmana zbog politike pomirbe ostali smo bez suočavanja s prošlošću. Pročitajte dokument Vijeća”, poručio je stranačkim kolegama.

U svom se govoru dotaknuo i Istanbulske konvencije.

“Rasprava o Istanbulskoj konvenciji je dovela do ideološke rasprave. Taj dokument izrađivan je u vrijeme HDZ-ove Vlade i radili su ga naši stručnjaci Dokument pomaže zaštiti od žena od nasilja, a brojevi nisu ohrabrujući”, rekao je Plenković, a Matiću je poručio: “Kolega Matiću, pročitajte Istanbulsku konvenciju. Pozivam sve članove HDZ-a da postupe racionalno. To nije tema u koju idemo zbog oporbe i koalicijskih partnera već zaštite žena i tu sam sasvim jasan”.

Facebook Komentari