U Vladi sastanak oko provedbe nacionalnog programa reformi, stigli i Peruško i njegova zamjenica Irena Weber

Premijer Andrej Plenković pozvao je ministre u Banske dvore na sastanak koji je počeo oko 15 sati, a glavna tema je provedba nacionalnog programa reformi.

Oko 18.30 sati u zgradu Vlade ušli su i izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber.

“Imamo sastanak na kojem ćemo analizirati sve mjere koje smo kao Vlada sami sebi zadali da ćemo ih napraviti u 2017. i u početku 2018. godine. Vidjet ćemo koje sve zapinju i dogovoriti daljnji razvoj i implementaciju svih tih mjera”, kazao je prije sastanka ministar uprave Lovro Kušćević.

“Svjesni smo svih okolnosti i činjenica. Sve procese nadziremo. Sva rješenja i sve što se zbiva smo predvidjeli u projekcijama financijskog učinka. Nema apsolutno nikakvih bojazni da će se dogoditi nešto nepredviđeno”, izjavio je ministar branitelja Tomo Medved.

Plenković je jučer na otvaranju sjednice Vlade komentirao izvješće Europske komisije o Hrvatskoj za koje je rekao da je “korisno, ali i očekivano” te da je u njemu “Europska komisija “konstatirala čitav niz aspekata u kojima je Hrvatska ostvarila napredak”.

No priznao je i da u izvještaju ima sugestija u kojim stvarima Hrvatska mora biti “bolja i brža”. “Jasno je da moramo poraditi više na porastu ulaganja i to očekujem od nadležnih resora”, rekao je Plenković te je dodao da je Komisija poručila da se Hrvatska treba držati ono što je napisala u nacionalnom planu reformi.

Zamolio je tada ministre da se u fokus stave dugo najavljivane reforme. “Očekujem da u 2018. sve ono što je dugo na dnevnom redu, a tiče se obrazovne, pravosudne reforme, reforme javne uprave, mirovinskog sustava, niza aspekata koji se odnose na kvalitetnije stvaranje gospodarskog i poduzetničkog ozračja u RH stavimo u fokus i napravimo napredak u kojem će doći do kvalitetnijega rasta hrvatskoga gospodarstva”, rekao je jučer Plenković, prenosi N1.

Facebook Komentari