Grmoja o opozivu Martine Dalić: Tek sad ćemo pričekati, vladajući ostaju bez ruku

Tajnik Mosta, Nikola Grmoja komentirao je u Saboru aktualne događaje u hrvatskoj politici.

Upitan je i kad će oporba predati u Sabor zahtjev za opozivom ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić.

“Mislim da ćemo sada tek malo pričekati, vidimo da nam razvoj događaja ide u prilog. To znači da su neki zastupnici rekli da će uskratiti ruku vladajućoj većini. Procijenit ćemo kad bude najbolje”, kazao je Grmoja.

Komentirao je i događaje u Saboru, kad su u pitanju izmjene Poslovnika.

“Vidimo opću zbunjenost prošlih dana. Izmjene Poslovnika još nisu na dnevnom redu. Sad se tek vidi da je noćna akcija oporbe imala uspjeha, jer ne uspijevaju staviti na glasovanje, jer ono što su naumili, ne ide im od ruke”, rekao je Grmoja.

“Uputili smo dosta amandmana, ali spremni smo ih povući, ako su vladajući spremni razgovarati”, rekao je Grmoja, istaknuvši da Most drži dva najaktivnija odbora u Saboru, onaj o zdravstvu i poljoprivredi. “Smatramo da se ne trebaju ukidati stanke i da se replike ne mogu ograničiti samo na tri. Mislimo da je to ograničavanje prava zastupnika da govori o određenim temama”, rekao je Grmoja.

Upitan za referendum oko ratifikacije Istanbulske konvencije, Grmoja je istaknuo da ne zna kad bi se referendum mogao provesti, kad je premijer Andrej Plenković najavio upućivanje ratifikacije Konvencije u Sabor.

“Mi ćemo glasati po savjesti. To za nas nije problem, niti smo od samoga nastanka potencirali te teme kao nešto čime ćemo se baviti u svom djelovanju”, rekao je Grmoja.

“Onim što se u javnosti propituje kao sporno kod Istanbulske konvencije nisam se bavio. Meni kao suverenistu je problem da nekakvo nadtijelo nadzire Republiku Hrvatsku u provedbi nekih zakona. Ako mi sami ne možemo voditi računa o stvarima u svom dvorištu, ako mi sami ne možemo provoditi svoje zakone, onda imamo problem”, kazao je Grmoja.

Komentirajući najavu nekih ograda od Istanbulske konvencije, koje je spomenula ministrica Nada Murganić, Grmoja je rekao da ne zna o kakvim se ogradama tu radi. “To je tijelo koje nadzire provedbu Konvencije. Mislim da se od toga ne može ograditi. Iz Komisije su rekli da te ograde ne vrijede, jer se onda smatra da Konvencija nije ratificirana”, kazao je Grmoja, prenosi N1.

Zekanović: Mi smo spremni ovoga trenutka ne biti više u vlasti partnera HDZ-a

Facebook Komentari