Povjerenstvo u Ćorićevom ministarstvu: Plutajući LNG na Krku je taman kako treba

Ad

Projekt plutajućeg LNG terminala na otoku Krku prihvatljiv je za okoliš, uz primjenu mjera zaštite okoliša i programa praćenja stanja okoliša, odlučilo je Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš tog projekta, na trećoj sjednici održanoj u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

“Savjetodavno stručno Povjerenstvo je na današnjoj sjednici donijelo mišljenje o prihvatljivosti navedenog zahvata uz primjenu mjera zaštite okoliša i programa praćenja stanja okoliša. Od ukupno 16 nazočnih članova, 14 članova Povjerenstva je glasalo ‘za’, a dva člana (predstavnik općine Omišalj i predstavnik Primorsko-goranske županije) glasali su protiv”, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Nakon završetka rada Povjerenstva, Ministarstvo će razmotriti njegovo mišljenje i svu dokumentaciju, uključujući i primjedbe.

Ministarstvo navodi da je postupak procjene utjecaja na okoliš pokrenula tvrtka LNG Hrvatska d.o.o. iz Zagreba 2017. godine, o čemu je objavljena informacija na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Studiju utjecaja na okoliš izradila je tvrtka Ekonerg d.o.o., koja ima suglasnost Ministarstva za izradu navedene dokumentacije.

Za vrijeme sjednice Povjerenstva ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša i energetike održan je prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala u organizaciji Zelene akcije, koji su podržali i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović, saborski zastupnici Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar, udruga Eko Kvarner i Građanska inicijativa Naš Jadran, prenosi HRT.

Vlasnici zemljišta u Omišlju: Tamo je jedina moguća opcija industrija i kopneni LNG terminal

Facebook Komentari