Agrokor i Sberbank su izgleda postigli dogovor

Dolaskom na mjesto izvanrednog Vladinog povjerenika za Agrokor Fabris Peruško je zaokrenuo odnos izvanredne uprave prema najvećem pojedinačnom vjerovniku – Sberbanku.

Peruško je već na samom početku svog mandata naglasio da je nastavio pregovore s ruskom bankom kako bi ona odustala od tužbi protiv izvanredne uprave, a zauzvrat bi Sberbanku bila priznata osporena potraživanja.

Kako N1 televizija neslužbeno doznaje od izvora bliskih izvanrednoj upravi, postignut je dogovor između izvanredne uprave i Sberbanka, a dvije su strane pred potpisivanjem ugovora.

Ugovor između izvanredne uprave Agrokora i Sberbanka trebao bi biti potpisan idući tjedan, nakon što stigne i službeno odobrenje iz Moskve.

Prema tom dogovoru Sberbank bi odustao od svih tužbi protiv Agrokora u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. U Hrvatskoj tužbe nisu ni moguće jer ih lex Agrokor onemogućava.

N1 televizija također doznaje da je između dobavljača i financijskih vjerovnika postignut dogovor oko graničnog duga.

Granični dug je sav dug po obvezama koje su nastale do 10. travnja 2017. odnosno početka primjene lex Agrokora, a koje dospijevaju iza 10. travnja prošle godine.

Facebook Komentari