Stručnjaci savjetuju: Razgovarajte o bivšima slobodno, ali evo koje podatke trebate izbjegavati

Zlatno pravilo da se bivši partneri i partnerice ne spominju na prvim spojevima moglo bi se uvelike promijeniti.

Iako se smatra da će razgovor o bivšima “ohladiti” potencijalnog novog partnera/partnericu, stručnjaci za ljubavne odnose tvrde da će upravo to vašoj simpatiji otkriti kakvi ste i kako se ponašate u vezi, te je li to ono što oni traže.

Osim toga, vrijeme koje ćete provesti govoreći o bivšem partneru potencijalnom će pokazati jeste li uistinu spremni krenuti dalje, piše Independent. No, kako kaže stručnjak za veze James Preece, važno je znati koga uopće smijemo nazivati bivšim. Naime, bivši partneri su samo oni s kojima smo bili u ozbiljnoj vezi i to najmanje šest mjeseci.

Neki ljudi odbijaju razgovorati o bivšim partnerima na prvom spoju kako bi dokazali da su ih zaboravili i preboljeli, no upravo bi suprotno moglo pokazati da su spremni krenuti dalje.

“Ako se možete našaliti sa situacijom to je jasan znak da ste spremni krenuti dalje”, smatra Preece.

Psihologinja specijalizirana za ljubavne veze Madeleine Mason smatra kako razgovor o bivšim partnerima može otkriti neke ključne stvari o nama, o tome jeste li i dalje opsjednuti s bivšom vezu ili vas zanima samo usputna veza.

Ako pak netko priča samo ružne stvari o bivšem to znači da ga, ili nije prebolio ili je on sam/sama zapravo loša osoba, a te stvari je itekako dobro saznati na vrijeme.

“Nema ništa loše u tome da govorimo o bivšim vezama i s potencijalnim novim partnerom podijelimo neke priče jer to može postati ključna stvar u međusobnom upoznavanju”, tvrdi Mason.

Razgovarajte o bivšima slobodno, ali ne spominjite više od dva bivša partnera,te izbjegavajte priče o partnerima za jednu noć, savjetuju stručnjaci. Ako ćete s osobom s kojom ste izašli na prvi spoj završiti u dugoj vezi možda je najbolje odmah na početku staviti sve karte na stol jer će razgovor o bivšima ionako kad tad doći na red, prenosi N1.

Facebook Komentari