Glasnogovornica Glavak: Ako vidite drhtavi rukopis znači da čovjek ima problem, tada je i Vladi stalo da se on riješi

Od oca koji je uputio prijeteći poziv uredu predsjednice tražeći pomoć za svoju kćer do muškarca koji je prozvao premijera objavom videa u kojem njegova supruga napušta njihovo troje djece kako bi zaradila za kruh, pa do supruge požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića čiji se mail zagubio…

Pošto građani teško vide izlaz iz svojih problema, sve više njih se za pomoć obraća predsjednici i premijeru, te ih svakodnevno zatrpavaju mailovima i običnim pismima, javlja RTL.

– Njih je bilo od početka mandata vlade gospodina Andreja Plenkovića 6395. Dakle, govorimo samo o službenim podnescima. Oni su ili upućeni predsjedniku Vlade koji ih onda osobno pogleda ili ih se distribuira na lokalna ministarstva – kaže glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak te dodaje da se anonimna pisma u ovaj broj ni ne ubrajaju.

Predsjednica je prošle godine primila preko 3000 pisama, a od početka ove godine, u odnosu na prošlu, broj onih koji su joj pisali s molbom da im pomogne narastao je za čak 28 posto.

Ono što ljude tjera na takav čin je, tvrde psihijatri, očaj.

– Pretpostavljam da u tom osjećaju bespomoćnosti onda osoba potraži nekakva krajnja rješenja odnosno, obrate se takvoj instanci kao što je predsjednik ili premijer vjerujući kako su oni jedini koji to mogu riješiti – kaže Goran Jurcan, psihijatar.

– Ima ponekad i hejtanja… U svakom slučaju naše je mišljenje – ako netko piše Vladi, ako vi otvorite jedno pismo, ako vidite jedan drhtavi rukopis znači da se čovjek potrudio, da mu je stalo, da ima problem i tada je i Vladi stalo da se taj problem riješi – ističe glasnogovornica Vlade.

– Ljudi koji rade u vladinim odjelima ili službama vrlo dobro znaju kada je nešto provokacija ili je netko s nekom drugom namjenom, osim da mu se pomogne, uputio takvo pismo – kaže Glavak.

Share This Article