Maras: Pozivam Pupovca da iziđe iz sjene

Martina Dalić ne bi trebala biti u Vladi, poručio je SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras u razgovoru za N1 te se obrušio na SDSS-ova predsjednika Milorada Pupovca, koalicijskog partnera vladajućega HDZ-a, kojega je pozvao da odbaci stigmu da je tu radi sitnih interesa, neka izađe iz sjene, bude vjerodostojan i glasa za opoziv Dalić.

‘Politika nije matematika, više od 90 posto građana bi reklo da Martina Dalić više ne bi trebala biti u Vladi i mi jedostavno radimo ono što građani misle, ono što ona radi nije dostojno ministra u Vladi RH’, kazao je Maras odgovarajući na pitanje vezano uz omjer ruku u Saboru oko opoziva.

Istaknuo je da treba vidjeti je li Andrej Plenković uvjerio Milorada Pupovca nekim argumentima te ustvrdio da mu nije baš najprihvatljivije da zastupnici manjina samo o svojim stvarima vode računa premda, kako je ustvrdio, Pupovac ne vodi računa niti o tome što misli srpska manjina.

Uopće nisu zainteresirani za neku temu pored svoje nacionalne manjine i drže većinu koja eventualno neće razriješti Dalić, kazao je Maras i poručio: “U nenormalnoj smo situaciji, pozivam Milorada Pupovca da izađe iz sjene”.

Je li ga Plenković uvjerio nekim uvjerljivim argumentima, opetovao je pitanje Maras i dodatno zapitao: “Što imaju hrvatski građani od propitivanja Milorada Pupovca?”

“Neka se drži onoga što je rekao. Da malo cima Plenkovića? Pa će jedan otići u nacionalni park iz njegove stranke ili jedan u ministarstvo ili dogovor oko proračuna? Pozvao bih Pupovca da odbaci svoju stigmu koja ga cijelo vrijeme prati da je tu radi sitnih interesa da se osigura nešto u proračunu da pokaže da je političar, da je vjerodostojan i da stoji iza svoje riječi i neka ne podrži martinu Dalić”, poručio je Maras.

“A zašto ona treba otići, to mislim da je svima jasno, ona je oko Agrokora cijelu ovu krizu zakuhala, povjerenik je otišao, ona ga je branila, tajila je cijelo vrijeme tko je pisao lex Agrokor, u bilo kojoj europskoj Vladi osim u Plenkovićevoj ona ne bi bila ministrica, ima toliko argumenata”, uvjeren je Maras,prenosi N1.

Facebook Komentari