Još malo: Novi povjerenik za Agrokor Peruško najavio i angažman – dodatnih savjetnika!

Foto: N1

Prvi put od imenovanja, Fabris Peruško, izvanredni povjerenik za Agrokor i Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika, predstavili su javnosti ciljeve rada nove izvanredne uprave.

– Imamo tri stvari na kojima radimo. Glavni cilj nam je postizanje nagodbe što mora biti gotovo do 10. srpnja kad je zakonski rok. Zatim implementacija nagodbe te nastavak restrukturiranja – kazao je Peruško predstavljajući izvještaj o primopredaji, zatečenom stanju te činjenicama vezanim uz nagodbu.

Peruško je naglasio kako se on bavi postizanjem nagodbe i pripremom implementacije dok se Weber bavi poslovanjem.

– Postizanje finalne nagodbe apsolutni nam je prioritet, ali smo usredotočeni i na operativno poslovanje. Sustav je stabilan, posluje dobro, a marže profitabilnosti su u skladu s planovima – kazala je Weber i dodala da će dobavljačima do kraja ožujka biti isplaćeno oko 480 milijuna eura. – Obveze se plaćaju redovito u skladu s rokovima – dodala je.

Peruško je najavio da danas navečer odlaze u Zadar na dvodnevne razgovore o prvom nacrtu nagodbe kako bi mogli do 10. travnja doći do finalnog plana.

– Sastav savjetnika će biti detaljno pregledan zajedno s Vjerovničkim vijećem koji i plaćaju te savjetnike. U Agrokoru imamo jednu grupu savjetnika koji su angažirani na samom nacrtu nagodbe. Agrokor će u ime svih vjerovnika angažirati dodatni tim savjetnika koji će revidirati tu nagodbu. Taj tim neće biti uključen u izradu nagodbe. Revidirati ćemo i angažmane i cijene aktualnih savjetnika – najavio je novi izvanredni povjerenik.

Peruško je kazao i kako će ubuduće zbog transparentnosti poimenice objavljivati koliko je koji savjetnički tim dobio novca. Ujedno, očekuje ih serija zatvorenih pregovora s Vjerovničkim vijećem kako bi usuglasili detalje oko nagodbe. – Potrebna nam je dvotrećinska većina i siguran sam da ćemo završiti pregovore do 10. travnja. Budući da Agrokor nema imovine koja bi mogla vratiti dugove, vjerovnicima je u interesu da sustav opstane. Jer to je jedini način da dobiju novac natrag. U narednih mjesec dana moramo pomiriti sve stavove – tvrdi Peruško i dodaje kako su se u protiklih pet dana dvaput sastali s predstavnicima Sberbanke.

– Faza u kojoj se nalazimo nazvao bih vrlo zrelom. Približili smo stajališta. Očekujem da ćemo vrlo uskoro imati dogovor. Interes postoji s obje strane da taj problem maknemo sa stola čim prije – rekao je Peruško, prenosi Večernji.

Facebook Komentari