Još danas na kopnu snijeg i led, krajem tjedna u dijelovima Hrvatske i +20

Polarni val koji je sa sobom u dijelove zemlje donio temperature ispod -20 stupnjeva, prošao je kroz Hrvatsku, a nakon njega, prema trenutnim prognozama, stiže osjetno zatopljenje.

U utorak će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, u unutrašnjosti u prvom dijelu dana i snijeg te oborinu na granici snijega i kiše koja se smrzava u dodiru s tlom. Na Jadranu su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji poslijepodne i navečer.
Na kopnu će oborina tijekom drugog dijela dana biti sve rjeđa pojava. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu će umjereno do jako jugo i južni vjetar postupno slabjeti i okretati na jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 2 do 7, na istoku viša, a na Jadranu većinom od 8 do 14 °C.

Zbog snijega i ledene kiše koji će na kopnu padati još danas Meteoalarm je izdao posebno upozorenje za veći dio kopnene Hrvatske. “Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama”, upozorava Meteoalarm.

No kako će tjedan odmicati, tako će temperature na kopnu iz dana u dan rasti. Krajem tjedna u dijelovima zemlje mogle bi se popeti i do 20 Celzijevih stupnjeva,prenosi N1.

Facebook Komentari