Hrvat došao u Austriju kod supruge, prespavao kod nje i ujutro je nožem ubio

Hrvatski državljanin (44) uhićen je zbog sumnje da je ubio svoju suprugu (46), također Hrvaticu u Bad Schallerbachu na sjeveru Austrije.

Žrtva je izbodena kuhinjskim nožem, kazao je glasnogovornik policije Simone Mayr-Kirchberger za Oe24.

Žena je navodno od prošlog prosinca živjela sama u stanu u jednoj stambenoj zgradi u Bad Schallerbachu. U noći na ponedjeljak njezin muž koji inače živi u Hrvatskoj prespavao je kod nje. No, nešto prije 6 sati ujutro susjedi su čuli plač i svađu, a potom i njezin poziv upomoć, pa su odmah pozvali policiju.

Kada je policija stigla na mjesto zločina, suprug je otvorio vrata stana i bez opiranja se predao. Na ženinom tijelu bilo je nekoliko uboda, a policija je oduzela muškarcu kuhinjski nož.

Ispitivanje napadača je odgođeno jer osumnjičenik loše priča njemački, pa će policija angažirati prevoditelja. Obdukcija tek slijedi.

Austrijski mediji pišu kako je motiv ubojstva bio predstojeći razvod. Naime, napadnuta žena se iz Hrvatske preselila u Austriju radi posla prije godinu dana, a suprug i njihovo dvoje djece, 18-godišnjakinja i 13-godišnjak, ostali su u Hrvatskoj.

Muškarac se nalazi u zatvoru u Welsu, prenosi Jutarnji.

Facebook Komentari