Senj: Čekićem pokušao zatući suprugu, pa se objesio, ali ga je spasio susjed

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom iz Stolca, grad Senj, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Sumnjiči se da je jučer oko 8.30 sati u Stolcu, u obiteljskoj kući, čekićem napao 64-godišnjakinju i nanio joj teške tjelesne ozljede, okvalificirane u KBC Sušak, gdje je i zadržana na liječenju.

Potom se pokušao ubiti, ali je susjed prerezao konop kojim se objesio. Potom je pobjegao, ali ga je pronašla policija.

Jutarnji list donosi detalje

Naime, nakon svađe koja je rano ujutro izbila između supružnika, 70-godišnji Joso R. čekićem je izudarao svoju ženu Maricu R. (64) u njihovoj obiteljskoj kući i teško je ozlijedio.

Kada je vidio što je učinio i pomislio na to što ga čeka, Joso se odlučio objesiti u obližnjem štaglju.

Krvava glava

Zahvaljujući brzoj reakciji Josina brata Bože i prvog susjeda Milana, Marica je na vrijeme prevezena u bolnicu, a Joso je na vrijeme skinut s užeta i spašen. Odvezen je u policijsku postaju u Senj i protiv njega je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci podnesena prijava za pokušaj ubojstva.

– Marica je vikala: ‘Božo! Božo!’ Otišao sam u dio gdje su oni bili. Moj brat ju je taman srušio na pod. Imala je okrvavljenu glavu, a njemu sam na jedvite jade oteo macolu iz ruke. Nakon toga je pobjegao prema štali. Krenuo sam za njim i vidio da si je stavio omču koju si je sam napravio. Htio se objesiti. Panično sam pozvao susjeda Milana u pomoć – ispričao je za Jutarnji list Božo, brat uhićenog muškarca.

Prvi susjed Milan Š., kojega su mještani Stolca proglasili spasiocem i junakom, čudi se čemu sve te pohvale jer je samo učinio svoju dužnost kao pravi susjed.

Lociran i uhićen

– Božo je došao po mene i rekao mi da se Joso objesio. Uzeo sam nož i krenuo s njim prema štali. Prerezao sam špagu o koju je visio. Zvao sam ga da ide u kuću, a on je samo vikao: ‘Nemojte me dirati. Pustite me’. Joso je otišao uz brdo. Dok sam ga skidao s omče, već je stigla Hitna pomoć i pomagala Marici koja je odvezena sa zamotanom glavom – opisao nam je susjed Milan Š.

Žena je hospitalizirana u teškom stanju, a bjegunac Joso brzo je lociran. Otkrili su ga, naime, tragovi u snijegu te je uhićen u obližnjem sjeniku, piše Jutarnji.

Facebook Komentari