Pomoćnik ministra Tolušića poslao uputu inspekciji da ohladi malo za vrijeme Velikog tjedna, slijedi mu sankcija

Damir Agičić, pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarstvo i sigurnost hrane, koji je sa službene e-mail adrese Ministarstva poljoprivrede, sa službenim potpisom i zaglavljem ministarstva, poslao upute veterinarskim inspektorima u kojima im nalaže da posljednji tjedan ožujka ne planiraju nikakve inspekcijske nalaze – vjerojatno će biti sankcioniran.

Možda će zvučati bizarno, ali kao razlog svoje preporuke naveo je – Veliki tjedan pred Uskrs.

Sadržaj službenog maila objavio je Jutarnji, a u njemu se navodi kako “mnoštvo stranaka na poseban način proživljava” razdoblje oko Uskrsa.

Agičić dalje inspektorima navodi kako će “njihovi subjekti imati povećan opseg posla i nije primjereno da im se tamo još i mi pojavimo radeći neke kontrole”.

Naglasio je kako treba “poštivati osobnost stranaka, njihove poslovne običaje i životne navike te da ne treba glumiti prerevnu inspekciju kad to nije primjereno.

Upozorio ih je kako “nije primjereno dolaziti u nadzor objekata u vrijeme kad se u našem narodu tradicionalno darivaju prijatelji i poslovni partneri”, iz razloga što se mogu čuti komentari “da se dolazi u objekte kako bi se dobilo što neprimjereno”.

Ipak, u svom skandaloznom e-mailu suradnicima je preporučio iznimku kad bi u Velikom tjednu ipak trebalo provoditi inspekcijske nadzore, odnosno ako “bude što hitno, možda kakva epizootija zarazne bolesti”.

Iz Ministarstva poljoprivrede RTL-ovoj novinarki na službeni upit o konkretnom događaju, odgovorili su sljedeće:

“Postupanje o kojem govorite za Ministarstvo poljoprivrede potpuno je neprihvatljivo i zato će biti sankcionirano. Povećanu prodaju prehrambenih proizvoda uoči blagdana mora pratiti i pojačani inspekcijski nadzor subjekata koji hranu stavljaju na tržište.

Tako je bilo za Božić, tako će biti i za Uskrs”, piše u odgovoru Ministarstva poljoprivrede, prenosi RTL.

Facebook Komentari