Dalić objavio popis za prijateljske utakmice u SAD-u

Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca za prijateljske oglede s Peruom i Meksikom.

Hrvatska nogometna reprezentacija krajem ožujka kreće s prvim provjerama za Svjetsko prvenstvo 2018. Naši će nogometaši otputovati na mini-turneju na kojoj će u SAD-u odigrati dvije prijateljske utakmice, prvu s Peruom 24. ožujka u 1:30 u noći sa petka na subotu u Miamiju te s Meksikom 28. ožujka u 2:30 u noći s utorka na srijedu u Arlingtonu kraj Dallasa.

Za susrete na velebnim stadionima Miami Dolphinsa i Dallas Cowboysa izbornik Zlatko Dalić izabrao je najbolje igrače. Izbornik je inzistirao na jakim protivnicima, za razliku od nekad kada je Hrvatska prije velikih natjecanja igrala s potpunim autsajderima.

Na popisu je 29 igrača. 15. ili 16. ožujka dat će konačni popis. Na put ide 20 igrača i tri vratara.

Popis za SAD neće biti i onaj konačan za Rusiju, ali će sigurno pokazati put kojim želi ići Zlatko Dalić. Na popisu nema mladih nogometaša poput Vlašića, Benkovića ili More koji neke vide na onom popisu za Svjetsko prvenstvo.

”Pred nama su dvije bitne utakmice, to će biti dobar test, dvije momčadi koje igraju na SP-u kao i mi”, rekao je izbornik na početku press-konferencije.

Kakva je situacija sa stručnim stožerom, odnosno Draženom Ladićem kojeg Dalić i dalje želi za svog pomoćnika?

”Nastojim izbjegavati probleme, to vidite u mojoj komunikaciji, to je samo pozitiva, ja ne vidim probleme, niti ih želim stvarati. Želim pozitivnu atmosferu, jer bez toga nema rezultata. Izjasnio sam se koga želim u stožeru i ne trebam to ponavljati. Meni je najvažnije da kompletiram stožer do početka priprema. ”12 izbornika je prije mene slagalo svoj stožer i 12 će ih poslije mene slagati. Ne vidim problem u tome da ja ne slažem svoj stožer.”

Vraća se Čarli, bez mladih igrača u SAD-u

Nakon duge ozljede vraća se Vedran Ćorluka.

”To je igrač koji je bitan, znam da je dugo pauzirao, ali treba ga čekati i da se vrati. Mislim da se može vratiti u pravu formu i da nam bude od koristi.”

Dalić je izborniku U-21 reprezentacije Nenadu Gračanu prepustio neke mlade igrače poput Nikole Vlašića.

”Rekao sam da ćemo neke reprezentacije prepustiti mladoj reprezentaciji. On sada ne igra, to mi je žao, da ga ne mogu zvati u reprezentaciju. Naravno da ja računam na njega, ali prvo mora igrati. Neki stariji igrači mogu preskočiti neke utakmice, ali mladi moraju igrati. Ako bude igrao, bit će u mom izboru.”

Što očekujete od turneje u SAD-u?

”Prva mi je želja da budemo kompletni. Kad sam rekao da želim jake protivnike, to je cilj. Dat ću šansu svim igračima, iskoristiti ću sedam dana za komunikaciju, razgovor, kako bih vidio što mi je činiti. Jasno da ne mogu očekivati neku posebnu igru, ali moramo vidjeti gdje smo. Rezultat nije bitan, ali ne idemo tamo gubiti.”

Dalić razmišlja i o Livaji

Izbornikov plan B je igra s trojicom u posljednjoj liniji.

”Moramo pripremiti dva sistema igre. Ja neću odustati od 4-2-3-1. Ali, moramo imati sistem za defanzivnu igru, s možda čak tri stopera. Moramo vidjeti situaciju.”

Koliko ozbiljno razmišljate o Marku Livaji?

”Ozbiljno računam na njega. Vukojevića sam poslao u Kijev da ga gleda, ali nije igrao. Ne možemo ignorirati čovjeka koji je dao deset golova. Bit će u fokusu.”

Možete li prokomentirati naše napadače u Serie A?

”Kalinić kada dođe u reprezentaciju, onda je na visokom nivou. Mandžukić u Juventusu igra dobro, igra na drugačijoj pozicij, na boku. Perišić je malo pao u formi, ali on će biti u dobroj formi kada bude najviše trebalo. Siguran sam da će svi igrati dobro.”

Andrej Kramarić je opet u formi?

”Veseli me njegova forma, nadam se da nije rano ušao u formu, da će tako nastaviti. Zadovoljan sam s Pjacom. Rekao sam da ne brine, da ne misli hoće li igrati u reprezentaciji. Treba samo raditi i sve će biti kako treba.”

Popis 29 igrača za Peru i Meksiko (skratit će se na 23):

Vratari: Subašić, Kalinić, Livaković

Obrana: Ćorluka, Vida, Strinić, Lovren, Vrsaljko, Pivarić, Jedvaj, Mitrović, Leovac, Nižić

Veznjaci: Modrić, Rakitić, Kovačić, Badelj, Brozović, Rog, Pašalić, Bradarić

Napad: Mandžukić, Perišić, Kalinić, Kramarić, Pjaca, Čop, Rebić, Santini, piše gol.hr.

Facebook Komentari