Aleksić: Banke su lopovi koji lukavo kradu, evo zašto im to uspijeva

Zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na svom fb-u na praksu hrvatskih banaka:

BANKE SU LOPOVI KOJI LUKAVO KRADU, A LUKAVOST IM PROLAZI JER IMAJU HNB U SVOJIM RUKAMA (naime, u HNB-u rade sve bivši bankar do bankara, i odvjetnici koji su radili za banke…)

Evo, baš me kontaktirao čovjek koji ima ugovoren Euribor kao promjenjivi parametar još od 2009., a banka nije poštovala njegovo smanjenje. Odugovlači banka već godinu dana nagodbu koju je čovjek pokrenuo, odugovlači mu vratiti novac koji je preplatio.

Znate li zašto banka odugovlači nagodbu? E pa sada ću vam objasniti…

Svim ljudima koji imaju ugovoren Euribor, Libor ili slično, a kojima banka nije smanjivala kamatnu stopu kada su parametri padali, teče zastara potraživanja preplaćenih kamata. Svi oni mogu tužbom dobiti samo zadnjih pet godina od dana podizanja tužbe. Banke itekako to znaju, pa lukavo odugovlače nagodbe na koje su itekako spremne, jer im se ne isplati plaćati sudske troškove.

E moji ljudi – ima vas 200 000 kojima banke duguju preplaćene kamate. Među vama je većina onih koji imaju nepoštene kamate, ali manji je dio i onih kod kojih banke nisu poštovale ugovorne odredbe o parametrima.

Za nas koji imamo nepošteno ugovorene kamate, zastare ne bi trebalo biti, ali moram napomenuti da je to ipak još uvijek dvojbeno, i da o tome već dva mjeseca odlučuje Vrhovni sud – nadam se da će uskoro i odlučiti, jer se radi o općedruštvenom pitanju važnom za veliki broj ljudi.

No, pitam se stalno, zašto ćete u velikoj većini slučajeva ostaviti lopovskim bankama svoj novac u džepovima?

Zašto?, pita se Aleksić.

Facebook Komentari