Ledena kiša, problemi u opskrbi električnom energijom i u prometu

Nakon snijega i ekstremne hladnoće, Hrvatsku je sinoć zadesila ledena kiša. Izazvala je brojne probleme u opskrbi strujom i prometu. Samo u Zagrebu dogodilo se 30-ak nesreća.

Iz Hrvatske gorske službe spašavanja izvijestili su da je mnogo mjesta odsječeno, u pojedinima nedostaje namirnica. U Gorskom kotaru organizirano je 24-erosatno dežurstvo, kako bi spasioci što brže mogli odgovoriti na pozive. Zabilježeni su deseci akcija. Nekima je čak bio ugrožen život.

HAK poziva vozače da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, a na dodatan oprez je upozorila i policija. Zbog lomova, mnogo posla imali su i traumatolozi. “Molimo građane da se pripaze, da nose adekvatnu obuću i odjeću te da ne izlaze ako ne trebaju”, poručuje liječnica Jelena Šimić, specijalizantica u KBC-u Rijeka.

Sve važnije autoceste i ceste u zemlji otvorene su za promet, ali se zbog snijega i povremene kiše – koja se smrzava na tlu, vozi uz ograničenje brzine. Iz HAK-a pozivaju vozače – da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Facebook Komentari