30.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Mostovac u 3 ujutro u Saboru umirao od smijeha za govornicom:...

VIDEO Mostovac u 3 ujutro u Saboru umirao od smijeha za govornicom: Ako ste primijetili, banane su poskupjele…

Saborski zastupnici pokušavali su svoju raspravu o Poslovniku održati na životu tijekom noći pa je tako u gluho doba, nešto iza 3 ujutro, Tomislav Panenić odlučio da će govoriti o problematici banana. Ako ništa drugo, njegovo je izlaganje uspijelo malo razbuditi sabornicu.

“Cijenjene zastupnice, cijenjeni zastupnici, vjerojatno je svatko od nas u obitelji uživao u bananama koje smo od malih nogu voljeli. Ali idila u kojoj smo uživali do sada, završila je. Ako ste primijetili, banane su poskupjele. Cijena je porasla za 46 posto što je, morate priznati, podatak koji ne bismo željeli ni za jedan artikl da se dogodi.

Sve je spremno za nastavak sjednice Sabora, a redoslijed pitanja na aktualnom prijepodnevu odlučila je – lutrija
Banane su sad između 12 i 14 po kilogramu. Što su razlozi? Kažu da je razlog politička nestabilnost u Hrvatskoj”, govorio je Tomislav Panenić koji je itekako zabavljao ostale u sabornici, a onda više niti on nije mogao izdržati (iako je pokušao) pa je i sam prasnuo u smijeh.

Smijao se i predsjedavajući Željko Reiner, no ipak je zastupnike odlučio poučiti:

“Kolegice i kolege, pogledajte se sad međusobno i nek nas narod gleda”.

Panenić se pribrao i nastavio svoj govor o bananama:

“Kažu da je razlog politička nestabilnost u Hrvatskoj uzrokovana smjenom izvanrednog povjerenika Vlade u Agrokoru također jedna od uzroka zajedno s vremenskim neprilikama koje su pogodile područje Dalmacije što je uzrokovalo probleme u lukama…, završio je Panenić vjerojatno svoje najveselije izlaganje u Saboru.

“Borimo se za slobodu govora”

Kao i cijele noći, saborska oporba je tijekom jutra nastavila stankama produljivati trajanje rasprave o izmjenama saborskog Poslovnika ističući da se bore za slobodu govora zastupnika i onih koji su ih birali.

“Bila je ovo duga noć, ali smo jasno dokazali da nismo jalova oporba” , rekla je Ines Strenja Linić (Most) istaknuvši da se bore da u parlamentu mogu govoriti o temama koje sami izaberu.

“Pokazali smo kako se stvari mogu dovesti do apsurda, ali samo da pokažemo što vladajući čine poslovniku u smislu demokracije. Naš alat je ova govornica i kroz taj alat mi kroz replike ukazujemo da nešto treba promijeniti”, ustvrdila je Anka Mrak Taritaš (Glas), dodavši kako oduzeti zastupnicima riječ znači da vladajući žele da oporba uvijek bude oporba.

https://www.youtube.com/watch?v=6UJdvC75yiY

PRIJENOS Rasprava o poslovniku u Saboru počela je sinoć prije ponoći i traje još uvijek, noćni maraton

Nastavak maratonske sjednice:

Najnovije

Još iz rubrike