Štromar ponavlja: Nitko neće završiti na ulici

Zakon o najmu stanova podignuo je popriličnu buru u javnosti, ali i u sabornici. O tome mogu li zaštićeni najmoprimci i vlasnici stanova pronaći kompromisno rješenje jutros se razgovaralo u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je da nitko neće završiti na ulici, a predstavnik stanara, odvjetnik Marko Fak objasnio je zbog čega zaštićeni najmoprimci nisu zadovoljni zakonom.

Fak je ponovio kako su zaštićeni najmoprimci u potpunosti nezadovoljni ovakvim prijedlogom zakona. Ovaj zakon legalizira deložaciju 10 tisuća ljudi, istaknuo je.

Štromar je rekao kako je stambeno pitanje izuzetno bitno, ali i privatno vlasništvo. Posljednjih dana smo vidjeli koliko su maksimalizirane liste zahtjeva i s jedne i s druge strane te znamo da upravo stoga ovo pitanje nije rješavano 20 godina.

Nitko do sada nije imao hrabrosti donijeti odluku. Želimo biti pravna država i regulirati sve te odnose. Mislim da ovim zakonom riješavamo problem, a pet godina je dovoljno vremena za riješiti sva pojedinačna pitanja. Svaki slučaj od ove 3 tisuće je drugačiji, naglasio je Štromar.

Ispravljanje nepravde: Ministarstvo obrazlaže promjene zakona za one koji su u stanovima otetim za vrijeme vladavine komunizma

Facebook Komentari