Prorektor ministrici Divjak poslao poruku da neće još dugo, njezin odgovor: You Can’t Always Get What You Want

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je danas na Facebooku jučerašnji komentar prorektora za inovacije Zagrebačkog sveučilišta Miljenka Šimprage da “neće još dugo biti u sustavu”.

“Srećom po nas u sustavu nećete još dugo” – poslao mi je sinoć jasnu poruku Facebook komentarom prorektor Sveučilišta u Zagrebu. Da parafraziram jedan svima dobro poznati bend: ‘Ne možeš uvijek dobiti ono što želiš'”, napisala je na Facebooku ministrica da stavila pjesmu The Rolling Stonesa “You Can’t Always Get What You Want”.

“Voljela bih kad bi se prorektor više bavio inovacijama i svojim studentima, nego mojim mandatom”, zaključila je ministrica.

Prorektor za inovacije Zagrebačkog sveučilišta Miljenko Šimpraga jučer je kao komentar statusa državnog tajnika u Ministarsvu obrazovanja Tome Antičića na Facebooku napisao da “neće još dugo biti u sustavu”. Povod za razmjenu mišljenja između Šimprage i državnog tajnika u Ministarsvu obrazovanja Tome Antičića bio je jučerašnji prosvjed Sindikata hrvatskih učitelja koji je ispred zgrade Ministarstva tražio sklapanje kolektivnog ugovora.

Tijekom prosvjeda među učitelje je izašla i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i potvrdila da se pregovori o kolektivnom ugovoru vode i zamolila prosvjednike da uđu u zgradu i time pokažu učenicima da su spremni na dijalog.

“Izašla sam danas pred učitelje ispred Ministarstva demantirati sindikalne vođe o monologu Ministarstva. Naime, u posljednja 3 mjeseca, vodilo se čak 15 različitih sastanaka vezanih za pregovore, a posljednji koji se vodio baš jučer trajao je tri sata. Oduševila me potpora učitelja u provođenju reforme, a ja ću i dalje inzistirati i aktivno raditi, kao i dosad, na boljim uvjetima škola i boljim uvjetima rada učitelja diljem Hrvatske”, napisala je nakon prosvjeda ministrica Divjak na Facebooku.

Tu je njezinu objavu podijelio i državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Tome Antičić uz napomenu da se ekipa iz tog ministarstva “ne skriva”. “Intenzivno razgovaramo sa učiteljima, posebno sa onima koji shvaćaju da su promjene i reforme nužne, i njihovi inputi su nam jako jako korisni”, napisao je Antičić te dodao da “itekako demantiramo sindikalne vođe – strah od reformi je očito velik” i da bez reformi u školstvu nema budućnosti.

Njegov status prorektor za inovacije Zagrebačkog sveučilišta i profesor na Veterinarskom fakultetu Miljenko Šimpraga prokomentirao je riječima: “srećom po sve nas u sustavu nećete još dugo”.

Antičić mu je pomalo sarkastično odgovorio kako je “lijepo imati podršku za reforme” te u drugom statusu napisao da “uz ovakvu jasnu i nadasve pristojnu podršku od strane rektora zagrebačkog sveučilišta, MZO sigurno neće imati problema u svom planu da izbavi hrvatsko obrazovanje i znanost iz 19. u 21. stoljeće”, prenosi N1.

Share This Article