UDHOS Bernardiću, Pupovcu i J. Kosor: Znate li da ste proteklih dana spomenuli pozdrav „Za do spremni“ više puta nego mi od osnutka

Došao je i taj dan, nakon godinu dana rada, Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima, predstavilo je svoje Zaključke, piše u priopćenju Savez udruga dragovoljaca HOS-a.

Taj Zaključak, u pravilu je preporuka, ali, već smo puno puta mi iz Saveza udruga dragovoljaca HOS-a rekli da publicitet nismo tražili ni kada smo se borili za neovisnost Lijepe naše, a još manje sad.

Cijelu priču oko grba HOS-a, odnosno pozdrava koji se nalazi unutar grba, pod kojim je ratovalo gotovo 3000 pripadnika HOS-a, nije potencirao HOS, već to stalno čine pojedini političari koji u svojem radu nisu dorasli svojim funkcijama koje obnašaju pa umjesto da pričaju o gospodarskim temama dohvate se prošlosti u kojoj se stvarala Hrvatska Država a oni sami je nisu htjeli i željeli.

Na objede kojima nas stalno obasipa Pupovac i Jadranka Kosor smo naviknuli, ali mržnju koju sije mladi Bernardić kad god se spominju dragovoljci HOS-a, doista je ružno slušati.

Gospodine Bernardiću, znate li da u prvim danima obrane suvereniteta Republike Hrvatske gotovo nije bilo ratišta na kojem nije bilo postrojbi HOS-a i nisu se borili za nikakvu fašističku tvorevinu, a branili su je od jugovojske i četnika koji su na sebi nosili crvenu zvijezdu petokraku.

Znate li da je samo u tih par mjeseci 91 godine poginulo više od 700 pripadnika HOS-a koji su na rukavu nosili grb koji vi sada spominjete jer nemate drugih tema.

Znate li da je 11 poginulih pripadnika čija su imena uklesana u ploču koju tako često spominjete pripadali postrojbi iz Črnomerca, i znate li gospodine Bernardiću da ste upravo Vi, Pupovac i Jadranka Kosor u proteklih nekoliko dana spomenuli pozdrav „ZA DOM SPREMNI“ više puta nego Savez udruga dragovoljaca HOS-a od osnutka do danas.

Gospodine Bernardiću, poginuli HOS-ovci su svojom krvlju ispisali najslavnije trenutke nedavne hrvatske povijesti i omogućili Vama da budete dobro plaćen političar, te zato vodite brigu o gospodarstvu, o tome da nam mladi naraštaji ne odlaze iz Hrvatske a povijest prepustite povjesničarima, piše u priopćenju predsjednik Saveza UDHOS-a Borislav Barišić.

Bernardić nije zadovoljan Kusićevim i Plenkovićevim idejama, potpuno bi zabranio Za dom spremni

Pupovac o Plenkoviću i Kusiću: Ovo je štetno za ustavnopravni poredak RH, štetno i uvredljivo, o ovome ćemo razgovarati s Plenkovićem i drugim instancama

Facebook Komentari