27.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Prosvjed zaštićenih najmoprimaca, onih koji su u za komunizma otetim stanovima, na...

Prosvjed zaštićenih najmoprimaca, onih koji su u za komunizma otetim stanovima, na Markovom trgu

Uoči saborske rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o najmu stanova na Markovom trgu održava se prosvjed u organizaciji Hrvatskog saveza udruga stanara, udruga stanara iz Splita, Zagreba, Rijeke i Dubrovnika. Pred zgradom Sabora okupilo se oko stotinjak prosvjednika.

Razlog održavanja prosvjeda je Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o najmu stanova čije bi izglasavanje prouzročilo deložaciju preko 4.000 obitelji u Hrvatskoj tzv. zaštićenih najmoprimaca. organizatori prosvjeda: Hrvatski savez udruga stanara, Udruga stanara grada Splita, Udruga stanara grada Zagreba, Udruga stanara grada Dubrovnika. Za sada, navode, imaju potvrdu dolaska stanara iz Rijeke, Splita i Zagreba, oko 150 osoba.

U povodu saborske rasprave izmjenama i dopunama Zakona o najmu stanova i najavljenog prosvjeda udruga stanara oglasilo se Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. Nitko neće ostati bez stana, odnosno doma, poručili su, javlja HRT.

Ispravljanje nepravde: Ministarstvo obrazlaže promjene zakona za one koji su u stanovima otetim za vrijeme vladavine komunizma

Najnovije

Još iz rubrike