Deset pasmina koje su najbolji izbor ako živite u gradu

Ad

Život u gradu ne paše svim pasminama pasa jednako. Dok će se neke pasmine vrlo teško prilagoditi boravku u zatvorenom većinu vremena, drugima će takav način života, uz redovite šetnje, savršeno odgovarati.

1. Francuski buldog

Riječ je o minijaturnoj verziji engleskog buldoga koja, baš kao i njihovi rođaci, ima prekrasan karakter. Ovaj simpatičan psić voli pažnju i biti će vaš vjeran pratitelj i prijatelj. Francuski buldozi obožavaju se igrati i pravi su veseljaci. Iako su manjeg rasta mogu biti dosta grubi pa treba biti oprezan ako imate djecu jer njihovo veselje može biti poprilično šlampav i grubo.

2. Labrador retriver

Najpopularniji je obiteljski pas na svijetu. Uzgojen je za fizički rad te je slavan po svojoj inteligenciji, privrženosti, strpljenju i otmjenosti zbog čega su savršeni ljubimci za obitelji s djecom. Lako ih se trenira te su jedan od najčešćih pasmina koju koriste razne službe spašavanja, policija te ljudi s fizičkim poteškoćama, poput slabovidnih osoba. Doznajte i koja pasmina najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku.

3. Mops

Ovaj simpatičan psić voli pažnju i bit će vaš uvijek vjeran pratitelj. U stanu su vrlo mirni i većinu vremena provode u krevetiću, dok će se vani rado družiti, ali i prilagoditi vama i vašim potrebama. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja.

4. Pekinezer

Riječ je o malenoj pasmini, duge dlake koja je pravi kućni pas. Vole društvo i svoje ukućane, ali su zato prema strancima suzdržani. Ova pasmina idealna je za vlasnike svih generacija jer ne traži istrčavanje i duge šetnje već će se vrlo lako i brzo prilagoditi vašem stilu života.

5. Hrt

Hrtovi su poznati po svojem munjevitu trčanju, ali riječ je o pasmini koja zapravo više voli odmarati i ljenčariti nego trčati. Ovaj elegantni gorostas jednostavno se obožava izležavati na kauču, a odličan je sustanar i zbog toga što jako rijetko laje. Jednako će uživati u dugim šetnjama i trčanju sa svojim vlasnikom, kao i u kraćim šetnjama i pokojem otrčanom krugu u parku.

6. Chihuahua

Minijaturna pasmina koja obožava ljudski kontakt, a omiljeni kutak u domu mu je vaše krilo. Iako su mali, imaju veliko srce te su za svog vlasnika spremni stati u obranu u bilo kojem trenutku. Ova pasmina ne voli duge šetnje niti hladnoću te će radije s vama pogledati omiljenu seriju nego se igrati sa susjedovim četveronožnim ljubimcem. Pogledajte i 10 pasmina idealnih i za najskučenije domove.

7. Bigl

Bigl je izvorno uzgajan kao lovački pas, ali zbog svoje veličine bez problema može boraviti u zatvorenom prostoru. Bigl ne treba puno istrčavanja te će mu redovite lagane šetnje biti dovoljne. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svog psa te ako ne zna kakvo se veliko karakterno biće krije u malom tijelu bigla. Pročitajte i 8 najpopularnijih pasmina pasa u Hrvatskoj.

8. Jorkširski terijer

Jorkširski terijer izrazito je društven pas, inteligentan, druželjubiv, voli skakutati posvuda, uvijek je u pokretu i jako je znatiželjan. No zbog sitne građe tijela nisu veliki trkači te će se radije zabavljati pored vaših nogu i sami istrčati koliko je njima potrebno te vrlo brzo vratiti u sigurnost vašeg zagrljaja.

9. Njemačka doga

Možda zvuči nevjerojatno, ali je istinito – div među psima idealan je sustanar. Kada saznate povijest ovoga psa, bit će vam jasno i zašto: njemačka doga zapravo je uzgojena kako bi sjedila pored kraljeva prijestolja te svojom veličinom izazivala strah. No, riječ je o pasmini izuzetno blaga karaktera. Redovite lagane šetnje dogi su dovoljna fizička aktivnost, a nakon što se vrati iz šetnje, zadovoljno će lješkariti i odmarati, po mogućnosti pored vas – pa i onda ako mu samo glava stane u vaše krilo. Saznajte i koje su 10 najljepših pasmina pasa na svijetu.

10. Shih Tzu

Ova druželjubiva pasmina dobro se slaže i sa strancima, djecom i drugim psima. Malen stas čini ga pogodnim gradskim psom, a nježna i blaga narav savršenim ljubimcem za sve generacije. Sa Shi Tzuom možete lagano šetati, sjediti u kafiću pa čak i obaviti šoping, piše Zadovoljna.

Facebook Komentari