Barišić: Gdje je sad nulta tolerancija; Plenković: Drago mi je da sam ga branio; Glavašević: Sve što smo rekli stoji

"Naše partnerstvo u EU-u i NATO-u je vrlo kvalitetno. Uvijek govorimo da je SR Njemačka, osobito kancelarka Angela Dorothea Merkel, sidro stabilnosti europskog projekta i ekonomski motor EU-a. Hrvatska već godinama ostvaruje to partnerstvo i dalje će ga graditi" - izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković

Dr. Pavo Barišić također je dobio odluku iz Augsburga, po kojoj nije plagijator.

– Sasvim se jasno vidi da su dvije komisije istraživale nešto što nije imalo nikakvu osnovu. Ta je disertacija napisana prije 30 godina, a moj je mentor dr. Baruzzi preminuo prije dvije godine. Prema tome, komisije su doista imale težak posao, ali ja sam sretan što se ta disertacija od koje je nastala knjiga još jednom detaljno čita. No što je s etičnošću onoga tko prijavljuje ljude bez osnova pred javnošću, tko mjesecima uznemiruje javnost? Gdje je sada nulta tolerancija? – rekao je Večernjem dr. Barišić.

Plenković: Drago mi je da sam ga branio

– Drago mi je da sam ga branio u Hrvatskom saboru. Mislim da zaslužuje ispriku od onih koji su prednjačili u napadima – izjavio je premijer Andrej Plenković, prenosi Večernji list.

– Sve što smo naveli i dalje stoji, a Sveučilište je utvrdilo da se radi o velikoj formalnoj manjkavosti disertacije, a to nije na čast nijednog ozbiljnog znanstvenika’, komentirao je SDP-ov Bojan Glavašević, piše Večernji.

Sveučilište u Augsburgu okončalo postupak oko plagijata Pave Barišića, evo zaključka

Facebook Komentari