Grmoja o rušenju Martine Dalić: Dogovorili smo da ćemo biti jedinstveni. Znamo da je ova koalicija dobro plaćena i da je čvrsta, ali želimo da Pupovac i Kosor ulože svoj politički kapital

Oporbene stranke i nezavisni zastupnici održali su u Saboru, na poziv Mosta – sastanak o inicijativi da se izglasuje nepovjerenje potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja nakon sastanka je izjavio kako su se na sastanku usuglasili da idu u opoziv ministrice Dalić, a ne cijele Vlade. Dogovorili smo da ćemo biti jedinstveni. Znamo da je ova koalicija dobro plaćena i da je čvrsta, ali želimo da Milorad Pupovac, Darinko Kosor ulože svoj politički kapital na Martinu Dalić. Želimo čuti kako premijer Andrej Plenković brani Martinu Dalić u Saboru, istaknuo je Grmoja.

Sastanak je počeo sa zakašnjenjem od petnaestak minuta, a napustio ga je bivši Mostovac Vlaho Orepić. Kazao je kako podržava opoziv Martine Dalić, a sastanku će se odazvati kad bude ‘ozbiljnije organiziran’.

IDS i GLAS potvrdili kako će se odazvati sastanku Mosta i dati svoju suglasnost za pokretanje opoziva Martine Dalić, no prije toga ove dvije stranke tražit će od svih oporbenih stranaka i Mosta da potpišu suglasnost za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Istovremeno, SDP je izašao sa svojim zahtjevima – traže hitnu izmjenu lex Agrokora, višečlanu upravu, javni nadzor i transparentnost cijelog procesa koji bi doveo do nagodbe. Zahtjeve SDP-a u emisiji Studo 4 dodatno je obrazložio Ivo Jelušić.

“U vezi s inicijativom oporbe za pokretanjem opoziva ministrice Dalić, disonantni su tonovi i s jedne i s druge strane. Nisam vidio jedinstvo oporbe u tome. Vladajuća većina je stabilna”, poručio je uoči sastanka oporbe gostujući u Studiju 4 predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, javlja HRT.

Facebook Komentari