18 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bernardić nije zadovoljan Kusićevim i Plenkovićevim idejama, potpuno bi zabranio Za dom...

Bernardić nije zadovoljan Kusićevim i Plenkovićevim idejama, potpuno bi zabranio Za dom spremni

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, reagirao je na današnje preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima.

“Danas je Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo sramotan zaključak kojim je ustaški pozdrav „za dom spremni“ postao dopustiv u iznimnim situacijama. To znači da će taj pozdrav biti vidljiv na samo nekoliko kilometara od Jasenovca.

Najoštrije osuđujemo ovu odluku kojom Plenković i Vlada dopuštaju da se na spomen-obilježjima HOS-a u javnom prostoru interpolira službeni pozdrav nacističke i fašističke NDH. Još jednom se dopušta da ustaštvo te poražene i pogubne ideologije na najperfidniji način uništavaju hrvatsko društvo.
Kao i uvijek kada u državi dođe do ozbiljnih problema koje ne znaju riješiti, kada se ne provode reforme i kad nemaju nikakvih planova za budućnost ove zemlje, vladajući nas vuku u prošlost. I ovaj put do punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost. S obzirom da nije znao ili nije mogao, ili još preciznije, nije smio riješiti situaciju sa spomen-pločom u Jasenovcu, Plenković se sakrio iza skuta Zvonka Kusića“, poručio je Bernardić, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike