Plenković predstavio novog povjerenika i zamjenicu: Alix Partners ostaje glavni savjetnik

Premijer Andrej Plenković je na konferenciji za novinare predstavio novog izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška i njegovu zamjenicu Irenu Weber. Nakon ostavke Ante Ramljaka, pristupili smo procesu konzultacija. Obzirom na važnost vođenja izvanredne uprave, zaključili smo da je najprimjerenije je da posao do kraja obave ljudi koji mogu u kratkom roku preuzeti odgovornosti u Agrokoru.

Peruško ima značajna životna iskustva u procesu restrukturiranja, rekao je. Riječ je o ljudima koji su dobili naše povjerenje, o naglasio je.

Potpora koju oboje imaju je široka i od njih očekujemo da praktički već od sutra nastave sa aktinostima u Agrokoru, dodao je Plenković. Zahvalio im je na odvažnosti što su prihvatili taj posao.

Peruško je, na pitanje novinara, rekao kako je zadovoljan onim što je odradio gospodin Ramljak.

Koncept nagodbe je na stolu, nova izvanredna uprava će se upoznati sa sadržajem, konzultirat će se sa savjetnicima. Ono što nam je važno da opći smjer ostane kao i do sada. Rekao je kako zna da neće svi biti zadovoljni nagodbom, ali da će ona osigurati opstojnost kompanije. Ovo je proces iz kojeg ne mogu svi izići zadovoljni, rekao je premijer Plenković.

Istaknuo je kako bi bilo neobično da u ovom trenutku odustanu od Alix Partnersa kao glavnog savjetnika u procesu.

Ministrica Martina Dalić istaknula je da savjetnici nikada nisu bili tajna. Konkretne iznose po kojima je Alixpartners angažirao svoje podizvođače, kaže, nije znala.

Peruško je završio Fakultet za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu.

Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey & Co., gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije.

Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki.

Weber je od lipnja prošle godine bila je savjetnica izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, zadužena za imovinski portfelj i non-core poslovanje u Agrokoru. Karijeru je započela u CAIB-u, iz kojeg je otišla nedugo nakon Ante Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One, a potom prelazi u Hypo Alpe Adria ulaganje za članicu uprave. Od rujna 2016. do ožujka 2017. bila je članica uprave Kentbanke, a potom je prešla u Agrokor, javlja HRT.

Share This Article