Plenković ima novog povjerenika za Agrokor, za kojeg je lobirao Jandroković, u Vladi je i Knighthead

U Agrokor je Fabris Peruško došao u svibnju 2017., kad ga je Nadzorni odbor Tiska imenovao članom Uprave zaduženog za financije i restrukturiranje.

Nakon više dana razmatranja opcija, čini se da je premijer Andrej Plenković odlučio tko će biti novi Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor. Po neslužbenim informacijama, to bi trebao biti Fabris Peruško, koji u koncernu, točnije u Tisku, radi od svibnja 2017.

Za njega je, prema informacijama kojima raspolaže dnevnik.hr., lobirao osobno Gordan Jandroković, no premijerovu ponudu Peruško je prvotno odbio, da bi se kasnije ipak predomislio. Zamjenica bi mu trebala biti Irena Weber, koja je jučer također bila na sastanku s premijerom.

Fabris Peruško diplomirao je 1998. godine na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani te stekao zvanje inženjera elektrotehnike. Magistarski studij nastavio je u Ljubljani na Ekonomskom fakultetu, na kojem je 2003. godine i magistrirao. Godine 2006. upisuje MBA na američkom fakultetu Babson u Massachusettsu.

Karijeru je gradio u slovenskom Halcomu, bostonskoj tvrtki Bulger Capital Partners, specijaliziranoj za investicije. Po povratku u Hrvatsku zaposlio se u konzultantskoj kući McKinsey, u kojoj je proveo pet godina, a fokus njegova rada bio je na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije.

Godine 2013. prelazi na mjesto direktora u Global Fashion Grupu. Na njegovu profilu na LinkedInu navedeno je da govori pet jezika: hrvatski, engleski, talijanski, ruski i slovenski.

U Agrokor je došao u svibnju 2017., kad ga je Nadzorni odbor Tiska imenovao članom Uprave zaduženim za financije i restrukturiranje, piše dnevnik.hr.

Fabris Peruško, član uprave Tiska biti će novi izvanredni povjerenik Agrokora, a njegova zamjenica će biti Irena Weber, trenutno na poziciji direktorice tvrtke KHA četiri, neslužbeno je potvrđeno Jutarnjem.

Užurbano u Vladi

Užurbano je u Vladi tijekom cijeloga dana. Intenzivno se, kako doznajemo, razgovara o Agrokoru i Ramljakovom nasljedniku.

Čelnik Knighthead investicijskog fonda Thomas Wagner danas je na sastanku u Vladi. Ondje je, javlja N1, stigao i Marin Pucar, predstavnik dobavljača. Tema sastanka svakako je Agrokor, te novi povjerenik čije bi ime uskoro trebalo biti objavljeno.

Stigla je i Marica Vidaković, a od jutra ondje su i premijer Andrej Plenković, potpredsjednica Martina Dalić te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Wagner je, podsjetimo, i jučer bio na sastanku u Vladi.

Premijer Andrej Plenković je jučer, nakon Predsjedništva HDZ-a kazao: “Obavili smo niz razgovora s kadidatima i provode se konačne provjere. Ovog tjedna imat ćemo prijedlog za novu izvanrednu upravu.”

I dok se čeka službena objava imena ljudi koji će voditi Agrokor, nakon ostavke izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, u medijima se, gotovo svakoga dana, neslužbeno spominju potencijalni kandidati.

Večernji list, javlja kako bi novi Vladin povjerenik za Agrokor trebao bi biti Fabris Peruško, a mjesto zamjenice trebalo bi pripasti Ireni Weber.

Share This Article