-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Istarski ribari Ecio Kocijančić i Diego Makovac dobili su i kazne od...

Istarski ribari Ecio Kocijančić i Diego Makovac dobili su i kazne od slovenske ribarske inspekcije

Nakon što su već dobili brojne kazne od slovenske policije za, kako tvrdi Slovenija, nezakonit prelazak granice u Savudrijskoj vali, istarski ribari Ecio Kocijančić i Diego Makovac dobili su i kazne od slovenske ribarske inspekcije.

Kocijančić je dobio dvije kazne od po 840 eura. Ondje među ostalim piše da je to zbog onemogućavanja slovenskom inspektoru da dođe na njegovu brodicu.

Makovac je dobio sedam kazni od po 840 eura. U obrazloženju kazne stoji da su on i supruga (ribarica) ribarili bez dopuštenja Slovenije, pod oružanom pratnjom hrvatske policije, da su bježali iz slovenskih voda, a inspektoru branili pristup brodici. No Makovac tvrdi da on nikada nije branio slovenskom inspektoru da dođe.

Ribari se sada boje da bi zbog kazni inspektorata mogli dobiti kaznene bodove. Tada se ne bi mogli prijavljivati, kako kažu, na natječaje za sredstva iz fondova EU-a, a već dobiveni novac morali bi vratiti. Kazne će proslijediti hrvatskoj policiji, a ona odvjetniku u Sloveniji koji zastupa interese hrvatskih ribara, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike