Putnica iz Autotransovog autobusa otkriva kako su se zabili u kamion kod Gornjeg Jelenja

U izravnom sudaru autobusa i kamiona na raskrižju stare ceste kroz Gorski kotar na Gornjem Jelenju i ceste prema Crnom Lugu ozlijeđeno je 28 osoba, među kojima su dvojica vozača čije su ozljede teške, ali su izvan životne opasnosti.

Uz vozače autobusa i kamiona, liječničku pomoć u KBC-u Rijeka zatražilo je još 26 osoba i nalaze se na liječničkoj obradi.

Ozlijeđene u riječki Klinički bolnički centar prevezli su timovi hitne medicinske pomoći iz Rijeke, Delnica i Vrbovskog koji su zajedno s vatrogascima stigli na mjesto nesreće ubrzo nakon sudara.

“Autobus riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin, kretao se iz smjera Rijeke u smjeru Delnica te je djelomično prešao na kolničku traku namijenjenu za promet vozilima iz suprotnog smjera. Udario je u teretno vozilo marke MAN bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin. Sve okolnosti prometne nesreće još se utvrđuju”, navode u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Nesreća se dogodila na cesti prekrivenoj snijegom oko 10:45 sati. Promet je bio u prekidu do 13:45 sati.

“Bili su zapusi snijega, stvorila se bijela zavjesa, i kada je vjetar tu zavjesu otpuhnuo prema nama, kamion se direktno zabio”, kazala je Renata Žokalj, putnica u autobusu.

“Primili smo 20-ak ozlijeđenih iz prometne nesreće, od kojih je najmanje dvoje teže ozlijeđeno. Jedan će biti zbrinut u jedinici intenzivnog liječenja i hitno ide na operativni zahvat, a drugi pacijent će biti isto kirurški zbrinut od strane maksilofacijalnog kirurga”, rekao je Darko Majić iz KBC-a Sušak u Rijeci, piše dnevnik.hr.

VIDEO Sudar autobusa Autotransa i kamiona na Gornjem Jelenju, dvadesetak ozlijeđenih, vozači najteže

Facebook Komentari