Premijer Andrej Plenković na sastanak u Vladu pozvao šefove koalicijskih partnera, Kosor kaže da će uskoro biti objavljeno tko je novi povjerenik za Agrokor

Premijer Andrej Plenković sazvao je za 12 sati u Banskim dvorima sastanak na koji je pozvao šefove koalicijskih partnera.

U Banske dvore ranije jutros na sastanke su stigli i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji je na pitanje reporterke N1 hoćemo li danas doznati ime Ramljakovih nasljednika odvratio samo – ‘vidjet ćemo’, a rječitija nije bila niti ministrica gospodarstva te potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Nakon sastanka je HSLS-ov Darinko Kosor novinarima rekao da ćemo do sredine tjedna imati povjerenika i njegove zamjenike.

Na tragu je to najave premijera sa sjednice Vlade prošloga četvrtka, a i Kosor nije otkrivao detalje kazavši da će sve reći premijer u sljedećih par dana.,

Imat ćemo novu upravu od više članova, svi radimo na tome da proces završi do 10. srpnja na korist svih nas, kazao je Kosor.

Ako dođe do nagodbe tada i bez kune poreznih obveznika, tada možemo reći da smo uspjeli izvući Agrokor, a ako ne – onda smo svi u problemu, zaključio je.

Bilo je govora o radu Sabora ovaj tjedan i o Agrokoru, kazao je nakon sastanka šef Kluba saborskih zastupnika HDZ-a Branko Bačić, koji ništa više nije želio reći novinarima.

Šef reformista Radimir Čačić kazao je da je shvatio da postoji nekoliko kvalitetnih kandidata i da će se ići na rješenje u najkraćem mogućem roku, javlja N1.

U 15 sati premijeru bi trebali doći i vjerovnici koji žele razgovarati o novom povjereniku za Agrokor nakon što je Ante Ramljak podnio ostavku.

Plenković – pored sastanaka vezanih uz Agrokor – ima i niz drugih obaveza, primjerice, u posjetu Hrvatskoj boravi predsjednica Malte Marie-Louise Coleiro Preca, a u 17 sati zasjeda i Predsjedništvo HDZ-a.

Facebook Komentari