Predsjednik Zajednice udruga postrojbi ZNG RH i HV pruža punu potporu Tomi Medvedu: Osuđujemo sve napade na ministra

Uvijek uz Ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, kaže Pavo Naletilić, predsjednik Udruge 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod i predsjednik Zajednice udruga postrojbi ZNG RH i HV, u priopćenju koje prenosimo u cjelosti.

Ovim putem javno istupam, ne samo u svoje osobno ime već i u svojstvu predsjednika Udruge 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, te u svojstvu predsjednika Zajednice udruga postrojbi ZNG RH i HV.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved jedan je od rijetkih političara i ministara koji uvijek ima svoj stav i jasno ga i nedvosmisleno izražava i djeluje u skladu sa načelima koje zagovara.

Istinski se zalaže za sve hrvatske branitelje iz Domovinskog rata čiji je ministar, zdušno ih predstavlja i zastupa, te skrbi o njima. Jedini je od svih dosadašnjih ministara, koji je sagledao cjelokupnu problematiku braniteljske populacije i koji je branitelje izvukao sa margine društva.

Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji rađen je uz pomoć stručnjaka, ali je po prvi puta omogućio da Zakon pišu i predlažu hrvatski branitelji. Svjestan je kako se ne može sve riješiti u jednom zakonu i nastavlja uz našu pomoć riješiti još puno toga što nije obuhvaćeno ovim Zakonom. U tome mu dajemo punu potporu.

Istovremeno osuđujemo sve napade na ministra Tomu Medveda, kako putem raznih medija, novina, portala i sl., pa tako i od bivših ministara, koji su bili samo ministri u Vladi kojoj su pripadali i zastupali samo interese te vlade.

Posebno osuđujemo napade portala čiji je vlasnik pedofil i osuđeni kriminalac, veliki dužnik državi i društvu te napade pročetničkog portala “novosti” kojeg financiramo mi porezni obveznici. Očekujemo od nadležne ministrice da to financiranje preispita i tražimo od Vlade RH da donese Odluku o prestanku financiranja takvih portala našim novcem.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uvijek će imati potporu Udruge 108. brigade ZNG RH i Zajednice udruga postrojbi ZNG RH i HV, jer je jedan od nas, čovjek koji je u Domovinskom ratu bio pravi i dokazani ratnik, uzoran vojnik, obrazovani časnik i zapovjednik koji je uvijek gledao u budućnost, borio se i bori se za boljitak svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Isto tako, nikada nije zaboravio ni prošlost, što javno i nedvosmisleno iskazuje i to ga razlikuje od velike većine političara, posebice kad uđu u visoku politiku zaborave tko su, što su bili i kako su ušli u visoku politiku.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uvijek je bio, sada je i biti će uvijek jedan od nas! Ne sumnjamo kako će i u budućnosti zastupati interese Republike Hrvatske i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
U tome će uvijek imati našu bezrezervnu potporu i podršku!

Pavo Naletilić, predsjednik Udruge 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod i predsjednik Zajednice udruga postrojbi ZNG RH i HV

Facebook Komentari