Marica Vidaković objasnila kako je bilo na sastanku s Plenkovićem: Svatko je plakao nad svojom sudbinom

Nakon što je Ante Ramljak podnio ostavku na dužnost izvanrednog povjerenika u Agrokoru, ali i do izbora novog nastavio obavljati posao, vjerovnici su poručili da žele da se i njih čuje oko izbora njegova nasljednika. O tome se danas razgovaralo u Vladi.

U Banske dvore, u kojima je oko 15 sati počeo sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, stigli su, među ostalima, i prokuristica Kraša Marica Vidaković i Matija Brlošić koji u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja male dobavljače koncerna.
Sastanak je trajao oko sat vremena. Nakon sastanka izjave su dali Vidaković i Brlošić.
Marica Vidaković komentirala je teme o kojima se razgovaralo.

“Svatko je plakao nad svojom sudbinom”, rekla je novinarima.

“Tema je bila nastavak pregovora i smirivanje ove situcije. Apsolutno smo potvrdili da smo zainteresirani da se do nagodbe dođe. Premijer nam je rekao da ćemo vrlo brzo dobiti ime”, rekla je.

Je li se spominjalo neko ime?

Ne. Nijedno.

Već dva tjedna nema nikakvih konkretnih informacija. Ima li među dobavljačima nervoze?

“Mslim da je nervoza permanenta kod nas, nekad opravdana, nekad ne. U ovom trenutku od nervoze nećemo dobiti ništa”, rekla je Vidaković.

Kad će biti izabran novi povjerenik?

“Kao što sam malo prije rekla, u fazi su aktivnosti koje su neposretno važne za imenovanje. Prepostavljam da imaju ime”, kaže Vidaković.

Vidaković je prije sastanka novinarima kazala da će temu razgovora saznati tek kada uđu na sastanak. Tvrdi da u pozivu nije bila navedena tema sastanka.

Matija Brlošić naglasio je postoji “želja da se nastavi gdje se stalo. Spomenuo je i kako poljoprivrednici počinju s pripremama za proljetnu sjetvu te kako “dobavljači očekuju da bude riješeno do tad”.

Rekao je i kako su na sastanku bili ministrica Dalić i ministar unutarnjih poslova.

Kako javlja N1 na sastanku u Vladi je i čelnik Knighthead investicijskog fonda Thomas Wagner.

Share This Article