Jedan od utemeljitelja HDZ-a poručio Ministarstvu kulture: Hrvatska istina kurbine sinove i kćeri ne zanima, hebem takvo ministarstvo

Jedan od utemeljitelja HDZ-a Frane Bilaver nemalo se naljutio na centralu i ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek. Njegov post na fb-u prenosimo u cijelosti:

Osvrt Hrvata Clevelanda:

Najprije smo mislili da nas očekuje neka predstava, prikazivanje filma ili predstavljanje knjiga u kojima su naši HEROJI zapisali povijest obrane svete nam i jedine DOMOVINE.

Na kraju u prepunoj dvorani HNDoma K.A. Stepinac Hrvati Clevelanda su doživjeli nešto što nikada nismo ni sanjali a ni očekivali. Kažu ljudi suza sama krene tu se pomoći nikako ne možemo. Naši dragi gosti heroji Vitezovi pobjedničke HRVATSKE vojske Damir Plavšić i Damir Markuš sa svojim izlaganjem uz pomoć mladih naraštaja, pjesme naših KUD-ova te tamburica, svijeća uz ugašena svjetla, odveli su nas u VUKOVAR.

Osjetili smo sve one granate koje su zujale na filmu osjetili smo jauke i strah našeg napaćenog hrvatskog naroda u VUKOVARU.

Samo za pola sata proživili smo u svojim mislima sve strahote Vukovara, čuli smo vapaj hrvatskih branitelja osjetili smo zašto se nisu mogli povući zašto su se do zadnjeg daha borili poneki puni gelera i probušenih tijela. Nisu mogli tražiti spas niti se povući jer su im djeca, žene i obitelji bili u podrumima i znali su ako se povuku da će im srbočetničke horde obitelji masakrirati.

Ovo je prvi puta poslije pada Vukovara da smo i mi u iseljeništvu osjetili strahote srbočetničke agresije uživili smo se u predstavu i izlaganje naših vitezova i osjetili strah i suze naših zatočenika od Ovčare, Veleprometa do Sajmišta i mnogih drugih stratišta.

Ovu predstavu, ovu istinu MINISTARSTVO KULTURE RH nije htjelo pomoći jer izgleda HRVATSKA istina kurbine sinove i kćeri ne zanima.

Oni radije potpomažu i financiraju srbočetničke kulturne događaje. E hebem i takvo ministarstvo i onoga kome služi.

Ovako to pišem kao utemeljitelj HDZ i šaljem poruku ministrici da je može biti sramota.

Drugo, malo sam dug ali mora netko. Ove knjige, ove predstave, svoje putovanje, naši Vitezovi Damir Plavšić i Damir Markuš sami financiraju i to uz pomoć prodaje knjiga.

Pa ovim putem šaljem poruku i našim iseljenicima KUPITE KNJIGU naših Vitezova.

Ne slušajte izdajnike Hrvatskog naroda koji ih blate i mole iseljeništvo da otkažu predstave. To nam rade neprijatelji naše DOMOVINE iz naših redova koji bi i svoga ćaću i mater prodali za judine škude.

Podržimo svoje HEROJE, podržimo njihovu istinu osjetimo na bar jednu minutu bol i patnju a i hrabrost naših bojovnika.

HVALA vam draga braćo, hvala vam Za DOMOVINU. A ministarstvu kulture samo mogu reći sram vas i stid bilo, grobovi vam nikada oprostiti neće, napisao je Bilaver.

Bitka za Vukovar prikazana u Washingtonu

Facebook Komentari