Tamna strana nasmiješenih sjevernokorejskih plesačica: Teško zlostavljanje na tulumima politbiroa

Ad

Prebjeg iz Sjeverne Koreje tvrdi da najviše rangirani političari koriste sjevernokorejske navijačice kao seksualne robinje, piše Bloomberg.

Bivša glazbenica u vojsci Lee So-yeon (42) koja je 2008. godine prebjegla u Južnu Koreji tvrdi da plesačice i pjevačice izvode striptize i pružaju seksualne usluge na tulumima politbiroa Radničke stranke Sjeverne Koreje.

“Sjevernokorejski umjetnički ansambl došao je (u Južnu Koreju) i izveo plesove i pjesme, ali oni nisu morali samo širiti Kim Jong-unovu propagandu, morali su ići na tulume i pružati seksualne usluge”, rekla je Lee za Bloomberg.

“Ti se tulumi održavaju svakog dana za središnji politbiro. Čak i da ne žele to raditi, moraju služiti svojim tijelima. Kada tamo dođu, moraju se razodjenuti. Od njih se traži da se razodjenu kao predmeti. To je fizička bol koju moraju trpjeti.”

Njezine se tvrdnje navodno temelje na događajima koji bi mogli biti stari i nekoliko godina.

Sportaši koji su nastupili na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu također su okarakterizirani kao “robovi”.

“Jednom rječju, sportaši su Kim Jong-unovi “robovi”. Čak su i treneri robovi Kim Jong-una i sjevernokorejskog režima”, rekao je Kim Hyung-soo (54), skijaš koji je 2009. godine sa sinom prebjegao u Južnoj Koreji.

“U Sjevernoj su Koreji Kim Jong-un i vladajući režim cijeli svijetu. Sportaši i navijačice isto. Oni su svi Kimovi i sjevernokorejski robovi. Navijačice također. Oni biraju ljude koji neće prebjeći i koji su lojalni. Taj je faktor ključan od samog početka.”

Bivša članica navijačke skupine Han Seo-hee opisala je navijačice kao “vojsku ljepotica” te je za BBC rekla da se djevojke biraju prema izgledu i da prije primanja u skupinu moraju proći tromjesečni ideološki trening kako bi se osigurala njihova lojalnost.

Bivši južnokorejski špijun Kim Jung-bong (61) rekao je da će se sportašima iz Sjeverne Koreje po povratku u Pjongjangu pokazati raskoš i izobilje kako bi ih se uvjerilo da Južna Koreja nije ništa posebno te da i Sjeverna Koreja dobro stoji.

“Sjeverna Koreja se trudi staviti ideju u njihovu glavu. Nakon toga ih se šalje u političku školu na “moralnu edukaciju””, rekao je Kim, prenosi Jutarnji.

Kimova vojska ljepote: Sjeverna Koreja na ZOI poslala 229 pomno odabranih navijačica

Facebook Komentari