Pucar: Završetak nagodbe možemo očekivati u srpnju

Agrokorovi dobavljači sutra će se sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je najavio da bi u idućem tjednu trebali saznati i tko će zamijeniti Antu Ramljaka na mjestu izvanrednog povjerenika za Agrokor. Nadaju se da bi se njegovim imenovanjem konačno trebala postići nagodba u tvtrki koja se prije deset mjeseci našla pred financijskim krahom.

Gostujući u Dnevniku, predsjednik uprave Podravke Marin Pucar rekao je kako bi bilo bolje da nije došlo do Ramljakove ostavke i da su s njim imali korektnu suradnju.

Izrazio je nadu da će se u sljedećih sedam do deset dana ispuniti sve što je dogovoreno s njegovim timom – a to je isplata 29 milijuna eura graničnog duga dobavljačima.

Nije želio kalkulirati o imenima Ramljakova nasljednika, no rekao je kako očekuje da će njegova karijera i iskustvo davati kredibilitet kako bi se završio ovaj proces koji je, prema njegovim riječima, već u odmakloj fazi.

Na sutrašnji sastanak s premijerom vjerovnici idu s poznatim stajalištima – rješenje graničnog duga u cijelosti, dogovor o starom dugu koji je u završnoj fazi, zahtjev za većim razumijevanjem prema mjenicama i kreditima koje su dobavljači dali Agrokoru.

Na pitanje koliki bi otpis duga Podravci bio prihvatljiv, Pucar je rekao da je njegova tvrtka u ovom procesu vrlo malo izložena – 60 milijuna kuna. Međutim kao perjanica hrvatskog gospodarstva stavila se na čelo udruge kako bi svi zajedno zaštitili hrvatsko gospodarstvo. Nije nam samo u interesu završiti nagodbu, puno je važniji pogodbeni dio gdje želimo da kompletan Agrokor, pogotovo maloprodajni lanci u Hrvatskoj i regiji, ostanu stabilni i da na taj način hrvatske kompanije očuvaju svoje tržišne pozicije, istaknuo je Pucar.

Naglasio je da se, s obzirom na to koliko je posla odrađeno, do srpnja može očekivati da bude definiran kompletan koncept nagodbe. Ono što svi priželjkujemo je da što više vjerovnika bude u nagodbenom procesu kako bi poslije toga bilo što manje prostora za pritužbe i osporavanja nagodbe.

Share This Article