Sastali se dobavljači Agrokora, za Vladinog povjerenika ne trebaju nadčovjeka, evo kakav treba biti

Svi ključni predstavnici velikih i srednjih dobavljača Agrokora su na sastanku Upravnog odbora.

Tema je mnogo, ali teško je izbjeći ono o čemu se najviše govori – tko će biti novi izvanredni povjerenik Agrokora. Iz neformalnih razgovora s dobavljačima HRT saznaje da prvo i ključno – ta nova osoba, nije čak presudno hoće li biti iz sustava ili ne, treba biti jedan dobar moderator između svih ključnih vjerovnika Agrokora kako bi se ostvarili zadani ciljevi i postigla nagodba koja bi trebala uslijediti do 10. srpnja.

Dobavljači su u tom prvom nacrtu nagodbe najviše imali primjedbe na strukturu vjerovnika u kojoj su oni bili smješteni u skupinu s nekim financijskim i državnim institucijama. I to je ono što su svakako željeli promijeniti. Na tom tragu su bili na dobrom putu u razgovorima s dosadašnjim izvanrednim povjerenikom i prijedlog tog tipa je trebao ići prema sudu, no s obzirom na sve što se dogodilo s Antom Ramljakom to još nije zaživjelo, no to je ono na čemu će dobavljači inzistirati. Njihovi financijski zahtjevi su otprije poznati. Dosta su ih jasno komunicirali. Tražit će da maksimalan otpis duga, kad je u pitanju roba, bude 20 posto, a kad se radi o mjenicama da otpis ne prelazi 30 posto.

Dobavljači su i izuzetno zainteresirani za budućnost Konzuma. Mnogo više nego ostale skupine vjerovnika poput banaka ili investicijskih fondova. Oni će zapravo očekivati da Konzum kao takav preživi, da oni i dalje – kad se ova priča završi, budu imali jasne kanale za svoju prodaju. Tu je jako puno otvorenih opcija – koliko će oni zapravo novca dobiti od tog starog duga, a koliko će moći prenijeti u buduće vlasništvo Konzuma. To su sve stvari o kojima će danas udruga razgovarati.

Sve skupine vjerovnika nisu radile osobiti problem po pitanju savjetnika. Oni smatraju da je to novac vjerovnika i nije im jasno zbog čega se tu radi takav problem. No isto tako su oni podržavali i dosadašnju izvanrednu upravu i žele da izbor novog povjerenika prođe što je moguće više glatko da se može nastaviti raditi, pregovarati i postići sama nagodba, piše HRT.

Facebook Komentari