Odlikovani Miloševićev jurišnik je bacio kašikaru na Veleposlanstvo SAD-a, pa se potom raznio drugom

Policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište američke ambasade, a potom poginuo u drugoj eksploziji, saznaju “Vijesti”.

Jauković je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu.

Na Jaukovićevom facebook profilu se vidi da je nagrađen medaljom za zasluge “u oblastima odbrane i bezbjednosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine”.

Jauković je nagrađen za “izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbjednosti otadžbine”.

Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, dogodila se oko ponoći.

“Pola sata poslije ponoći ispred Veleposlanstva SAD-a jedna osoba izvršila je samoubojstvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije je kod Sportskog centra ubacila u krug Veleposlanstva SAD-a jednu eksplozivnu napravu. Najvjerojatnije je riječ o ručnoj bombi – kašikari. U tijeku je očevid i identifikacija. Tužitelj je na mjestu događaja i rukovodi očevidom. Uprava policije CG”, napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

U napadu na Veleposlanstvo nitko nije ozlijeđen, a savjetovani su američki državljani da izbjegavaju Veleposlanstvo do nove obavijesti.

Facebook Komentari