HAC: Evo kako izgledaju autoceste samo deset minuta nakon ralice, a neke ideje kritičara su apsurdne

Iz HAC-a su objavili fotografije s hrvatskih autocesta i osvrnuli se na kritike koje im se upućuju.

“Vezano za negodovanja korisnika da se autoceste ne čiste, u dvije slike od jutros s Gornje Ploče te Svetog Roka možete vidjeti kako izgleda autocesta za vrijeme obilnih padalina, odmah nakon prolaska ralice te nakon 10 do 15 minuta. Na slikama je jasno vidljivo da autocesta nakon 10-tak minuta izgleda kao da ralica nikad nije prošla što kod vozača može stvoriti dojam da se autocesta ne čisti”, kažu iz HAC-a.

Vozače mole za oprez i razumijevanje. “Hrvatske autoceste ne mogu utjecati na vremenske uvjete. Ponavljamo kako vozači često negoduju da nisu vidjeli ralice na cesti, međutim kada bi ralica bila vidljiva svakom vozaču tada bi prometovanje autocestom bilo nemoguće – nastao bi kolaps jer bi ralice po cijeloj dužini autocete bile jedna iza druge”, kažu iz HAC-a.

Osvrnuli su se i na prijedloge pojedinih vozača. “Također smo u nekoliko komentara primjetili da korisnici predlažu da se ralica svakih cca 5 km zaustavi kako bi mogla propustiti vozila koja se nalaze iza ralice. Takve komentare smatramo apsurdnim i nerazumnim, jasno je da korisnik ne razumije situaciju te da su ralice na cesti upravo iz razloga da omoguće prometovanje korisnicima”, poručuju iz Hrvatskih autocesta.

Facebook Komentari