VIDEO Bernardić: Stav SDP-a je vrlo jasan. Plenković mora otići, Dalić mora otići, tražit ćemo opoziv Vlade

Nakon konferencije za medije koju je predvečer održao hrvatski premijer Andrej Plenković, na kojoj je govorio o situaciji u Agrokoru nakon neopozive ostavke izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, izvanrednu press konferenciju sazvao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Odmah na početku zatražio je Plenkovićevu ostavku.

– Premijer Andrej Plenković 15 dana nije reagirao, rekao je da nije ništa hitno. Ima li važnije stvari od ovoga? Imamo premijera koji ne zna odrediti prioritet. Pitanje je vodi li on ovu Vladu, poručio je Bernardić u središnjici stranke na Iblerovu trgu.

– Plenković nije jasno odgovorio na pitanje da su ga svi kandidati za novog izvanrednog povjerenika odbili. Naravno da jesu, ne može sakriti nemoć ove Vlade. Ramljak je sam dao ostavku prije nego što je Plenković to odlučio. Ante Ramljak je produžena ruka Martine Dalić. Ona je morala znati kolike su naknade i morala je znati za naknade u Texo Managementu. Ili je lagala da nije znala, a znao je i Plenković, a ako nije znala onda je nekompetentna. U oba slučaja mora otići, poručio je Bernardić.

Istaknuo je da je očito veza između nje i Plenkovića prejaka kad je on tako štiti.

Pritom je podsjetio da je upozoravao na naknade za 141 savjetnika u Agrokoru od pola milijarde kuna.

– Njima nije ništa sporno što se novac troši na savjetnike, rekao je Bernardić.

– Sama činjenica da Plenković štiti ministricu Dalić, koja je ovo skuhala, s obzirom da Vlada ne može naći novog povjerenika, stav SDP-a je vrlo jasan. Plenković mora otići, Dalić mora otići, odgovorio je predsjednik SDP-a na pitanje novinara hoće li njegova stranka tražiti opoziv Vlade, prenosi Jutarnji.

VIDEO Plenković se obratio javnosti: Tražimo novog povjerenika, Ramljak do tada radi posao kao i do sada, nema rekonstrukcije Vlade

Facebook Komentari