Požar na IRB-u u prostorijama Laboratorija za sintetsku i organsku kemiju, vatrogasci poslani na pregled, nema opasnosti za zdravlje

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb
Ad

Rano ujutro oko 2:00 sata zbog još neutvrđenog razloga u prostorijama Laboratorija za sintetsku i organsku kemiju na Institutu Ruđer Bošković (IRB) došlo je do požara koji je uspješno ugašen pravovremenom reakcijom vatrogasaca s IRB-a.

Požar je u prostorijama laboratorija uzrokovao materijalnu štetu, a prilikom intervencije nije bilo ozlijeđenih osoba, no trojica vatrogasaca zbog udisanja dima preventivno su poslani na pregled u KBC Zagreb gdje im nisu utvrđene ozlijede. Isto tako, nije postojala nikakva opasnost da se proširi izvan zahvaćene prostorije.

Nakon ugašenog požara na teren su izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba koji su utvrdili da u zahvaćenom prostoru ne postoji opasnost od eksplozivnosti, dok su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping utvrdili da ne postoji prisutnost kemikalija u zraku ili drugog zagađenja te da nema nikakve opasnosti za građane i zaposlenike IRB-a.

„Nakon što su djelatnici NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“ utvrdili da u zraku ne postoje plinovi koji bi mogli ugroziti ljudsko zdravlje, djelatnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping službeno su potvrdili da se bez opasnosti po zdravlje može pristupiti sanaciji laboratorija“, izjavio je Zdravko Lovrić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, piše N1.

Facebook Komentari