Komunikacijska stručnjakinja: Što se vidi iz govora tijela Strmote kod ostavke, a što iz hladne reakcije ministrice Murganić

Iz govora tijela, ali i poruka državnog tajnika Marina Strmote, stručnjakinja za komunikaciju Gabrijela Kišiček iščitava samo jedno – pesimizam.

”Spominjanje djece, nezaposlene supruge i roditelja pokazuje samo da je njemu ovaj posao donio vrlo osobno razočaranje”, rekla je Gabrijela Kišiček osvrćući se na javno podnesenu neočekivanu ostavku Marina Strmote, državnog tajnika za demografiju.

Reakcija ministrice Nade Murganić, smatra Kišiček, bila je hladna i birokratska: ”Ona je reagirala iznenađujuće hladno i distancirano kao da se to nje ne tiče i da nema utjecaja na nju”.

Marin Strmota do ponuđene ostavke spominjao se u kadrovskim kombinacijama moguće rekonstrukcije Vlade. Riječ je o mladom stručnjaku, kažu upućeni, na kojeg je premijer računao. Od ostavke više se ne javlja nikome. Iz Banskih dvora samo kratak odgovor – ostavka je osobni potez Marina Strmote.

”Sve je iznenadila ta odluka i vjerujem da je ona bila osobna, a ja ne mogu više od toga reći”, rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog Sabora.

Strmota je trebao zamijeniti Nadu Murganić za koju u vrhu HDZ-a smatraju da se nije snašla, piše dnevnik.hr.

Majka Marina Strmote koji je zbog časti (gotovo izumrli pojam u Hrvatskoj) dao ostavku: Preponosna sam na mog sina

Facebook Komentari