Danajac Vučić donio je dokumentaciju o tri nestale osobe, ali, vidi čuda, došlo je do zamjene identiteta

Nastao problem oko hrpe dokumenata koje je Vučić donio u Hrvatsku, piše Sabina Tandara s Nove TV.

Među hrpom dokumentacije koju je donio Aleksandar Vučić tijekom svog posjeta Hrvatskoj, kao što je već poznato, dokumenti su i za troje nestalih. No nastao je problem! Pitanje je hoće li od njih biti koristi, jer kako Nova TV doznaje, institucije sumnjaju da je došlo do zamjene identiteta.

“Mogućnost zamjene identiteta postoji. Općenito gledajući pitanje nestalih naravno da postoji jer su se neke stvari radile klasičnom metodom prije, ali u ovom slučaju da se baš dogodi da donesu baš tri informacije da se radi o zamjeni identiteta – apsolutno nemoguće”, tvrdi Ljiljana Alvir iz Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Ne isključuje se mogućnost da je Vučić obmanuo predsjednicu, kao što se ne isključuje ni, može se čuti od izvora bliskih državnom vrhu, i da je Hrvatska Srbiji poslala krive podatke osoba koje traži. Istraga je u tijeku.

“Institucije RH rade na tome. Ja sam rekla već i prvi dan da mi čekamo od Hrvatske da utvrdi vjerodostojnost informacija koje su donesene i da utvrde o kakvim se točno informacijama radi. I to sam rekla ne u tom trenutku znajući bilo što nego poučena dosadašnjim iskustvom”, rekla je Alvir.

Cijeli spis vodi se pod oznakom tajnosti. Iz Ureda predsjednice rekli su Novoj TV da su kompletnu dokumentaciju koju je donio Vučić proslijedili Ministarstvu branitelja. Iz Ministarstva branitelja kažu nam samo kako se na tome radi. Podsjetimo što je sam Vučić rekao:

“Nešto smo novo donijeli, neka tri imena koja su…tu će sad biti nekih problema da ne govorim ja dok se ne riješi pronalaženje dijelova tijela, ali mi znamo da su ta lica tu stradala. Sad da ne govorim dalje jer bi to moglo da bude bolno za te dvije ili tri hrvatske porodice”.

Evidentno je da postoji problem. A od mjerodavnih se institucija očekuje da objasne o čemu je riječ.

Facebook Komentari